Suriye'ye yardımlar sürüyor

Suriye'ye yardımlar sürüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde oluşturulan Adıyaman İnsani Yardım Platformunca Suriye'ye 1 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi.

Valilik binası önünde yardım tırının uğurlanması için düzenlenen törende konuşan İHH Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş, Suriye'de 3 yıldan beri devam eden savaş nedeniyle zulüm ve işkence sonucu on binlerce insanın hayatını kaybettiğini, kadınların dul, çocukların ise yetim kaldığını anımsattı.

Birçok Suriyelinin topraklarını terk ederek komşu ülkelere sığındığını anlatan Akkuş, "Suriye topraklarındaki kamplarda insanlar açlıktan ve hastalıktan hayatlarını kaybediyor. Bu nedenle İHH İnsanı Yardım Vakfı tüm Türkiye'de ve Adıyaman'da Suriye'ye insani yardım çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Suriyelilere yardım için başlatılan "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında 16'ncı yardım tırını göndereceklerini kaydeden Akkuş, tırda su, ilaç ve giyim malzemesi bulunduğunu bildirdi.

Akkuş, savaş mağduru insanların acılarının dinmesi için yardım etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından yardım malzemesi yüklü tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru hareket etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.