Suriye'ye yardımlar sürüyor

Suriye'ye yardımlar sürüyor

Konya'da sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan 1 kamyon ve 2 tır yardım malzemesi, "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında Suriye'ye gönderildi.

Beşir Derneği Konya temsilciliğince toplanan yaklaşık 24 tonluk yardım malzemesinin bulunduğu bir kamyon ile bir tır, dernek deposu önündeki törenle Suriye'ye uğurlandı.

Derneğin Konya temsilcisi Nuri Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak dünyanın 55 ülkesinde, Türkiye'nin de 237 noktasında faaliyet gösterdiklerini belirterek, yaklaşık 3 yıldır Suriye'deki insanlık dramına önem verdiklerini söyledi.

Suriye'de bir insanlık suçunun işlendiğini vurgulayan Kaya, binlerce insanın öldüğünü, yüz binlercesinin evinden, yurdundan ayrı kaldığını kaydetti.

Bu duruma kayıtsız kalamadıklarını dile getiren Kaya, "Konya'dan bugüne kadar Suriye'ye tonlarca yardım malzemesi gönderildi. Araçlarda un, bulgur, makarna gibi başlıca gıda malzemeleri, erkek-kadın ve çocuklar için muhtelif malzemeler, battaniye ve yataklar bulunuyor" dedi.

Akşehir'de yardım tırına Furkan Doğan'ın ismi verildi

İHH-AYDER Akşehir Gönüllüleri, Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın isminin verildiği 3'üncü yardım tırını Suriye'ye uğurladı.

Yardım malzemeleri arasında un, bakliyat, kahvaltılık gıda, çocuk elbisesi, battaniye, katalitik soba bulunuyor.

İHH-AYDER Akşehir gönüllülerinden Ahmet İbişdayı, dernek binasındaki törende, dernek olarak Suriye halkının kısmi de olsa ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdiklerini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.