Suriye'ye yardımlar devam ediyor

Suriye'ye yardımlar devam ediyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı İl Temsilciliği ve Kaynarca İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) işbirliğiyle Suriyeliler için toplanan 25 ton un, törenle Hatay'a gönderildi.

İHH İl Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, Dr. Hasan Akkün Bulvarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'ye kentten 54'üncü tırı gönderdiklerini söyledi.

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Ademoğlu, Suriye'deki iç savaşın 4'üncü yılına girdiğini ve 200 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Ademoğlu, iç savaş nedeniyle 400 bin civarında yetim çocuğun mülteci konumunda olduğuna dikkati çekerek, "İşkencelerin, ölümlerin hala devam ettiği ve açlıktan dolayı ölümlerin olduğu coğrafyadan bahsediyoruz. 550 çuval unun toplanmasında bizimle işbirliği yapan KAİMDER Başkanı Ali Yoldaş ve yöneticilere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

KAİMDER Başkanı Ali Yoldaş da Suriyeli savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyasını başarıyla tamamlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kaynarcalı hemşehrilerimize, emeği geçen arkadaşlarımıza, yaptıkları bir tır dolusu, 500 çuval un yardımı için teşekkür ederiz, Allah kabul etsin" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından tır, Hatay'a doğru yola çıktı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.