Suriye'ye Rekor yardım

Suriye'ye Rekor yardım

İHH, Suriye'ye 2 yılda 2 bin 122 yardım TIR'ı göndererek bir rekora imza attı. Dernek, 23 Mart'ta da bölgeye 500 TIR daha gönderecek.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da 'Suriye'ye 2014'de 100 milyon dolarlık yardım yapacağız' dedi.
 
Suriye'ye iki yılda 2 bin 122 yardım TIR'ı gönderen İHH bir rekora imza attı. 23 Mart'ta düzenlenecek dev organizasyonla Suriye'ye 200'ü İstanbul'dan olmak üzere 500 TIR'ı daha yola çıkarmayı hedefleyen İHH'nın bugüne kadar bölgeye sevk ettiği TIR sayısı 3 bine ulaştı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, 2014 yılında Suriye'ye 100 milyon dolar yardım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

GÜNDE 400 BİN EKMEK

Yıldırım, 'Bugüne kadar bölgedeki kamplara 200 trilyon TL'den fazla yardım gönderdik. Hedefimiz Suriye'nin bütün bölgelerine ulaşmak. Bölgede 2 yılı aşkındır her gün 30 bin kişiye 3 öğün yemek servisi yapıyoruz. Kurduğumuz fırınlarda ürettiğimiz günlük 400 bin ekmeği de ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz' ifadelerini kullandı.

YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİBİNE GİDİYOR

Yıldırım, Suriye'ye yaptıkları yardımlarda bölgedeki kuruluşlarından istifade ettiklerini söyledi. İhtiyaçları bölgedeki sağlık kuruluşlarının kendilerine aktardığı bilgiler doğrultusunda belirlediklerini vurgulayan Yıldırım, 'Suriye'deki yardım kuruluşlarının içinde her cemaatten insanlar ve bölgenin kanaat önderleri var. Onlar bölgenin ihtiyaçlarını bize gönderiyorlar. Biz de Türkiye ve Türkiye dışından gelen yardımları organize ederek o bölgelere gönderiyoruz' dedi.

Davalardan vazgeçilmez

Mavi Marmara saldırısına da değinen Yıldırım, İsrail'in özür ve tazminat şartına değinmesine rağmen ambargo ve abluka ile ilgili tek söz etmediğini söyledi. Türkiye ilk günden itibaren, özür, tazminat abluka ve ambargonun kaldırılması şartını bütün dünyaya deklere ettiğini vurgulayan Yıldırım, 'Ben Türkiye ile İsrail ilişkilerinin düzelmesinin zaman alacağını düşünüyorum. Özür ve tazminattan sonra abluka ve ambargo kalksa bile devam eden davalardan vazgeçilemez. Davalardan ancak mağdur olan tarafların, kan sahiplerinin iradesi ile vazgeçilebilir. Burada süren bir ceza davası var. Davalardan vazgeçilirse bu ileride negatif emsal olur. Hükümet de böyle bir söz vermez. Davalar pazarlık konusu yapamaz' dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.