Suriye'ye İnsani Yardım

Suriye'ye İnsani Yardım

Birleşmiş Miletler (BM) tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere Mardin'in Nusaybin ilçesine getirilen insani yardım ve gıda TIR'larının 24 tanesinden 8'i Suriye'nin Kamışlı ilçesine gönderildi.

Gümrük muhafaza memurlarının yaptığı inceleme ve işlemlerinin ardından TIR'lar Suriye tarafına geçti. Yardımlar hakkında BM Suriye Krizi İnsani Yardım İşleri Bölge Koordinatörü Nigel Fisher tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Fisher tarafından yapılan açıklamada "Birleşmiş Milletler, Suriye'nin kuzeyinde insani yardıma şiddetle ihtiyaç duyan yüz binlerce insan için hayati yardım malzemeleri taşıyan bir konvoy bugün Türkiye'nin Nusaybin sınırı üzerinden Kamışlı'ya hareket etmektedir. Konvoyda Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Progamı (WFP), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü (Who) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından temin edilen gıda malzemeleri, battaniye, yatak, aile kiti, hijyen kiti, ilaç ve tıbbi malzemeler bulunmaktadır. Birleşmiş Milletler, bu acımasız çatışmanın başlangıcından bugüne kadar geçen üç yılda, ilk defa Türkiye'den Suriye'ye yardım ulaştırılabilmektedir" denildi.

Bu arada Nusaybin Sınır Kapısı'na gelen Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can, çalışmalar hakkında gümrük yetkililerinden bilgi aldı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.