Suriye'ye 134 tırlık yardım

Suriye'ye 134 tırlık yardım

Suriyelilere yardım için düzenlenen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında, 134 tırlık yardım Suriye'ye gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Reyhanlı ilçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, zor durumdaki Suriyelilere ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kampanya kapsamında toplanan yaklaşık bin tırlık yardımın Suriye'ye gönderildiğini ifade eden Yıldırım, "Bugün de kampanyanın ikinci ayağı olan çalışmayla 300 tırdan 134'ünü Suriye'ye gönderiyoruz. Bu yardım çalışmalarını tüm gönüllülerle birlikte yaptık. Şuan bu yardımları Suriyeli kadın ve çocuklar bekliyor. İHH tarafından Suriye'ye yapılan yardımlar 3 bin tırdan fazla oldu. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek" dedi.

Yardımlarla Suriyelilerin bir nebze olsun mutlu olacağını belirten Yıldırım, bunun miktarı az ancak sevabı fazla olan bir çalışma olduğunu dile getirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu da ülkelerindeki krizin yarattığı yıkımlardan mağdur olan Suriye halkının ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermek ve duyarlılığı arttırmak amacıyla uluslararası yardım konvoyu oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.

Unutulan Suriye'ye dikkatleri çekmek ve yardımların hızlı bir şekilde ulaşmasının sağlanması için "Sana İhtiyacım Var" kampanyasının düzenlendiğini anlatan Yorgancıoğlu, kampanyanın ikinci ayağında hazırlanan 300 yardım tırından 134'ünün 3 sınır kapısından Suriyelilere ulaştırılacağını aktardı.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara ulaştığını, fakirlik çeken, gözyaşı döken insanlara yardım eli uzattığını belirterek vakıf yetkililerine teşekkür etti.

Kampanya kapsamında, 15 ülkeden 30 sivil toplum örgütünün aracılığıyla hazırlanan 300 tırdaki yardım malzemelerinin toplam değerinin 16 milyon lira olduğu, tırlarda gıda başta olmak üzere temizlik ve bebek ürünleri ile ilaçların yer aldığı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.