Suriye'ye 1 milyon TL'lik yardım

Suriye'ye 1 milyon TL'lik yardım

Suriye'de 4 yıldır yaşananlar insanlığın tarihine kara bir leke olarak ekleniyor.

Risale Haber Haber Merkezi

Hayatını kaybeden yüz binlerce sivil, katledilen binlerce çocuk, işkenceye maruz kalan binlerce insan ve evlerini yurtlarını terk eden milyonlarca Suriyeli. Kaybolan, parçalanan aileler, ölümler, kan, gözyaşı ve bir milletin yok olması eşiğine gelen iç savaş, yardıma muhtaç milyonlarca insan.

Sadakataşı Derneği Suriye'de olayların başladığı günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyor. Suriyeli çocuklar ve mazlumlar için başlattığı "Suriye Yanıyor Çocuklar Üşüyor" kampanyası kapsamında yardımlarını sürdürüyor. Kampanyaya Genç Müsiad, Esatpaşa İmam Hatip Lisesi, Hizmet İş sendikası İstanbul 8 nolu şubesi, Deva Vakfı, Yekder (Yaygın Eğitim ve Kültür Deneği), DİTİB Almanya ( Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) başta olmak üzer birçok STK'nın destek vermesiyle toplanan 1 milyon TL tutarındaki yardım malzemeleri Suriye içersine ve Suriyeli Mültecilerin bulunduğu kamplara ulaştırıldı. Yapılan yardımların içerisinde battaniye, kuru gıda, bebe bisküvi, süt, yakacak, ayakkabı, çorap, yatak gibi önemli ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Aynı zamanda İdlib kırsalında halen yapımı deva eden çadır kent projesiyle 500 Suriyelinin barınak ihtiyacını karşılayan Sadakataşı Derneği Türkiye, Lübnan ve Ürdün'de bulunan kamplarla beraber Suriye'nin içersinde de çalışmalarını yürütüyor.

Sadakataşı Derneğinden yapılan açıklamada; İnsani yardım kuruluşu olarak mazlum ve muhtaç bütün coğrafyalara da insanlığa hizmet etmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Suriye yanı başımızda kanayan büyük bir yara. Çok yakından hissettiğimiz acılarla dolu bir savaş. Ülke olarak Suriyeli kardeşlerimize kucak açmış bulunmaktayız . Sınır bölgelerinde kurulan mülteci kamplarının yanı sıra yaşadığımız şehirlerde de onlarla karşılaşıyoruz. Çünkü Suriyeliler bizleri en yakın dost, akraba olarak görüyor ve düştüklerinde ellerinden tutacak hayırsever bir millet olduğumuzun bilincindeler. Onları geri çevirmeyeceğimizin farkındalar. Biz de hayırsever milletimizin bağışlarını Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz denildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.