Suriye’nin yetimlerinden Soma’nın yetimlerine ‘hüzün’ mesajı

Suriye’nin yetimlerinden Soma’nın yetimlerine ‘hüzün’ mesajı

Soma’da yaşanan maden faciası tüm dünyada yankı bulurken, yaklaşık 4 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye’deki vatandaşları da etkiledi.

İlkay Göçmen'in haberi:

 Soma’da özellikle madencilerin yetim kalan çocuklarına seslerini duyurmak isteyen Gaziantep’te yaşayan Suriyeli gençler, Halep’teki yetim çocuklarını bir projede buluşturdu. ‘Kalbimiz Seninle Soma’ yazılı pankartları taşıyan Suriyeli yetimler, Soma’nın yetimlerine birliktelik mesajı verdi.

Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasına sessiz kalmadı. Gaziantep’te yaşayan Suriyeli bir grup, yaşanan acıyı resmetmek ve madencilerin yakınlarının yanlarında olduğunu bilmesi için bir video hazırladı. Halep’teki arkadaşları aracılığıyla, Suriye’de bombalanmış binaların önünde duran yetim çocuklara ‘Kalbimiz Seninle Soma’ yazılı pankartlar verildi. Virane binaların arasında, babalarını savaşta kaybetmiş çocukların hüzünleri ekrana yansıtıldı. Videonun sonuna da ‘Suriyeli şehit çocuklarından Soma’daki şehit çocuklarına…Kalbimiz sizinle’ şeklinde not düşüldü. Çekilen video sosyal medyada da paylaşıldı. Yaşanan acıyı yürekten paylaştıklarını dile getiren Suriyeli Tony Al Taieb, “Soma’daki şehitler gibi, Halep’te de her gün yüzlerce kişi şehit oluyor. Biz yaşanan maden faciasından dolayı çok üzgünüz. Bundan dolayı da burada vefat eden insanlar için taziyede bulunmamız gerekiyordu. Bu elim hadiseden dolayı Türkiye halkı kadar üzüldük. Acılarına biz de katılıyoruz. Suriye’de de çocuklar hep yetim kaldı.” diye konuştu.

Halep’teki çocuklara da Soma’da yaşanan durumu anlattıklarını belirten Taieb, “Halep’teki yetimler de ‘Kalbimiz Seninle Soma’ yazılı pankartlarla, Soma’daki yetim kardeşlerine mesaj gönderdi.” ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.