Suriye'nin nefes borusu tır aktarma alanı

Suriye'nin nefes borusu tır aktarma alanı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafında oluşturulan yüksek güvenlikli tır aktarma alanı, Suriye'ye gönderilen yardımların can damarı oluyor.

Halit Demir'in haberi:

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafında oluşturulan yüksek güvenlikli tır aktarma alanı, Suriye'ye gönderilen yardımların can damarı oluyor.

Yardım malzemeleri ve ticari ürünler, Suriyeliler için adeta nefes borusu olan kurşun geçirmez kulelerle korunan, 24 saat güvenlik kamerasıyla takip edilen ve giriş-çıkış yapan araçların x-ray cihazlarıyla kontrol edildiği ara bölgeden sağlanıyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan tırlar, Suriye tarafındaki ara bölgede kurulan yüksek güvenlikli aktarma alanında yüklerini Suriye'den gelen araçlara aktarıyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, ara bölgedeki güvenlik, kurşun geçirmez gözetleme kuleleri, 2 bin 400 metre uzunluğundaki tel çit, aydınlatma ve kamera sistemleri, araçlar için yükleme rampası, ara bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan elektrik trafosu ve giriş-çıkış yapan araçların kontrol edildiği x-ray cihazlarıyla sağlanıyor.

Tır giriş-çıkış noktasındaki kapı dedektörü ve kontrol kulübesinde tırlar ve yükleri aktaran hamallar aranıyor, gelen yolcular ve eşyaları x-ray cihazından geçiriliyor. Aktarma alanı ve civarı da kamera sistemleriyle gözetleniyor.

Türkiye'den gönderilen çimento, meyve, sebze ve gübre gibi malzemeler, aktarma alanına getirilen kamyon ve tırlara taşınıyor. Güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenen aktarma alanına giriş yapacak Suriye araçları ise asker kontrolünde alana giriş yapabiliyor.

Suriyeli tır sürcüsü Tahir Naif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aktarma alanından çok memnun olduklarını söyledi.

Türkiye'nin yaptığı aktarma alanının kendilerine kolaylık sağladığını ifade eden Naif, şunları kaydetti:

"Türk hükümetinin yaptığı aktarma alanı için teşekkür ediyorum. Türkiye'den aldığımız malzemeleri Suriye'ye ulaştırıyoruz. Daha önce nakliye konusunda çok sıkıntılar çektik. Suriye halkına Türkiye'den başka ülke yardım etmiyor. Buradan ihtiyaç malzemelerini halkımıza ulaştırıyoruz. Suriye halkı zulüm altındadır. Halk bu savaştan çok etkilendi. Başbakan Erdoğan'a Suriye halkına yaptığı yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Allah Türk halkından razı olsun."

Suriyeli tır şoförü Mehmet Abu Yusuf da daha önce yurt dışından gelen yardım malzemelerinin riskli bölgelerde aktarıldığını, ara bölgede yapılan alanın kendileri için bir can damarı olduğunu ifade etti.

Suriyeli tüccarların bu durumdan çok memnun olduğunu da dile getiren Abu Yusuf, daha önce Suriye yönetiminin yardım tırların içeri girmemesi için müdahalede bulunduğunu, bu durumun hem Suriye halkını hem de tüccarları olumsuz etkilediğini hatırlattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.