Suriye'nin İdlib kentinde 'yer altı' hastanesi

Suriye'nin İdlib kentinde 'yer altı' hastanesi

İdlib kentindeki "Rakaya" sahra hastanesi, Rus savaş uçaklarının, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırılarından korunmak için "yer altına" taşındı.

Suriye'nin İdlib kentindeki "Rakaya" sahra hastanesi, Rus savaş uçaklarının, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırılarından korunmak için "yer altına" taşındı.

İdlib'in güney kırsalında bulunan Rakaya sahra hastanesi, bölgede olayların başladığından bu yana 5 yıldır hizmet veren en eski sahra hastanelerinden biri olarak biliniyor. Hastanenin şu ana kadar bölgedeki 11 köyden aralarında göçmenlerin de bulunduğu 50 bin kişiye hizmet verdiği belirtiliyor. Hastanede doktorundan, hemşiresine kadar bütün ekip çok düşük ücretlerle çalışıyor.

Hastanenin Müdürü Abdu Kandah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-6 metre yerin altında ilk yardım, çocuk ameliyatları ve yoğun bakım için 3 odanın kurulduğunu belirterek, "Her gün hastaneye onlarca hasta başvuruyor. Bunların çoğu, İdlib'in güney kırsalı ve Hama'nın kuzey kırsalındaki bölgelerden gelen acil vakalar" dedi.

-Sağlık ekiplerine hava saldırısı

Hastaneye başvuranların büyük çoğunluğunun hava ve top saldırılarında yaralananlar olduğunu ifade eden Kandah, söz konusu yaralılara ilk cerrahi müdahale yapıldıktan sonra daha güvenli bölgelerdeki sağlık merkezlerine nakledildiğini söyledi. Kandah, uzun süredir destek alamayan hastanede ilaç ve başta sezeryan doğum malzemeleri olmak üzere birçok ekipmanın eksik olduğunu belirtti.

Eczacı Amir es-Sellum, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde sağlık ekiplerinin hava saldırısına maruz kalmaktan korktuğu için böyle bir çözüm bulduklarını kaydetti. Yer altı hastanelerinde, rutubet nedeniyle, ilaçları saklamada zorluk yaşadıklarını kaydeden Sellum, tek enerji kaynağı olan jeneratörler için yakıt sağlanması gerektiğini ifade etti.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) verilerine göre, Rus savaş uçakları geçen Eylül ayından bu yana cami, okul, kültür merkezi gibi 163 yapıyı hedef aldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.