Suriye'nin en büyük konteyner kenti tamamlanmak üzere

Suriye'nin en büyük konteyner kenti tamamlanmak üzere

İHH öncülüğünde Halep'e bağlı Azez kentine yapılan konteyner kent, tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık 7 bin kişinin barınacağı kampın, Suriye'nin ''en büyük'' konteyner kenti olacağı belirtildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Halep'e bağlı Azez kentine yapılan konteyner kent, tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık 7 bin kişinin barınacağı kampın, Suriye'nin ''en büyük'' konteyner kenti olacağı belirtildi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin bir bölümü başta Türkiye olmak üzere, çevre ülkelere sığındı. Çeşitli nedenlerle Suriye'de kalan halkın bir bölümü ise Türkiye sınırına yakın bölgelerde zor şartlarda yaşıyor. Bir yandan rejimin saldırıları diğer yandan olumsuz hava koşullarıyla mücadele eden Suriyeliler, İHH'nın Azez'de yaptığı konteyner kentin hizmete açılmasını adeta iple çekiyor. 

İHH öncülüğünde yapılan ve ismine Siccu Konteyner Kenti adı verilen kamp, 90 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Yaklaşık 7 bin Suriyeli'nin barınacağı konteyner kentteki çalışmalarda sona yaklaşıldı.  

İHH Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa şu ana kadar 700 konteynerın yerleştirildiğini söyledi.

Kış şartları ağırlaşmadan çalışmaları tamamlamayı amaçladıklarını ifade eden Yemelek, konteyener kentte mescit, okul, sağlık ocağı ve spor alanlarının da yer alacağını dile getirdi.

Kampın, Uluslararası İslami Yardım Organizasyonu desteğiyle inşa edildiğini aktaran Yemelek, 100 konteynerin Türkiye'deki hayırseverlerce karşılandığını anımsattı.

Yemelek, savaş mağduru Suriyelilerin acısını dindirmek için gayret gösterdiklerini anlattı. İnsani yardımları artırmaya çalıştıklarının altını çizen Yemelek, şunları kaydetti:

"Gerek Türkiye'de gerekse iç savaşın devam ettiği Suriye'deki organizasyonlarımız aralıksız devam ediyor. Siccu'daki bu kamp, Suriye'nin en büyük konteyner kenti olacak. İnşallah Suriyeli kardeşlerimiz kısa bir süre sonra sıcak bir yuvaya kavuşacak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.