Suriyelilerin yüzü, yardımla gülüyor

Suriyelilerin yüzü, yardımla gülüyor

İç savaşın sürdüğü Suriye'de zor şartlarda hayata tutunmaya çalışanlarla Türkiye'ye sığınanların yüzü, yardım derneklerinin desteği sayesinde gülüyor

Resmi kurumların yanı sıra dernekler ve Türk halkı, Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak Türkmen bölgesi ile Hatay'ın Yayladağı ilçesinde evlerde yaşayan Suriyelilere yardımlarını sürdürüyor.

Suriye Türkleri Derneği yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman olduğu gibi kış aylarında da Türkiye'nin yine yanlarında yer aldığını ve yardımlarını esirgemediğini söyledi.

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli Türkmenlerin çoğunluğunun günübirlik işlerle geçimini sağlamaya çalıştığını ve zor durumda olduğunu ifade eden Kömürcü, bu ailelere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 900 soba, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da 600 ton kömür dağıtıldığını belirtti.
Türkiye'ye geldikleri günden bu yana yardımların hiç kesilmediğini ve herkesin elinden geleni yapmaya çalıştığını vurgulayan Kömürcü, şöyle devam etti:

"Bölgemize son 30 günde 30 tır insani yardım malzemesi ulaştı. Yardımlar, kış aylarını kara kara düşünen Suriye halkına adeta ilaç gibi geliyor. Başta Eskişehir Günışığı Derneği, Kimse Yok mu Derneği, Adana Dosteller Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı olmak üzere birçok dernek ve hayırsever bizleri yalnız bırakmadı. Son 30 gün içerisinde gönderilen 7 bin battaniye, bin yatak, 2 bin 800 koli kuru gıda, 20 ton un, 64 bin ekmek, 700 paket çocuk bezi, 500 koli bebek seti, 33 ton tavuk eti, bin ayakkabı ve 4 tır kışlık kıyafet, Yayladağı ilçesinde evlerde kalan Suriyeliler ile Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen köylerine ulaştırıldı."

Suriyelilerin, bu yardım sayesinde ihtiyacını karşılanabildiğine işarete eden Kömürcü, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese Suriye halkı adına teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.