Suriyelilerin El Emeği Göz Nuru Ürünleri Görücüye Çıktı

Suriyelilerin El Emeği Göz Nuru Ürünleri Görücüye Çıktı

Adıyaman Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli vatandaşların Çadırkentte açılan kurslarda yaptıkları el emeği göz nuru ürünler düzenlenen kermeste vatandaşların beğenisine sunuldu.

Adıyaman Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli vatandaşların Çadırkentte açılan kurslarda yaptıkları el emeği göz nuru ürünler düzenlenen kermeste vatandaşların beğenisine sunuldu.

Adıyaman Demokrasi Parkı etkinlik alanında gerçekleştirilen kermesin açılışı Suriyeli öğrenci Fatma Zeraa'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Suriyeli miniklerden oluşan ilahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Açılış öncesi çadırkentte görev yapan Suriyeli gönüllü öğretmen Ahlen el Hatip adlı genç kız Türkçe Türkiye'de ki yaşamlarını anlatan bir konuşma yaptı.

El Hatip konuşmasında, "Sıkıntı içinde sıkıntı çektiğimiz, yara bere içinde olduğumuz bir anda sevgi ve şefkat ile kapılarınızdan önce bizlere kalplerinizi açtınız. Savaşın ateşinden bizi çıkarttınız, kucakladınız. Ölümden, bombalardan hiçbir suçumuz olmadan Türkiye'ye ye sığındık. Nereye gideceğimizi ve nerede nasıl yaşayacağımızı bilmiyorduk. Türkiye'ye geldiğimiz zaman hayatımızın çadırda geçeceğini sanıyorduk. Ama yeni hayatın kapıları bize açıldı. Tüm ihtiyaçlarımızı sağlayarak, dertlerimizi paylaştınız. İlk geldiğimizde hastane hazırdı, bundan sonra Türkçe kursları, anaokul, ilkokul, ortaokul, lise bile açıldı. Bu hizmetlerin sağlanmasında öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş'a, bütün Türk halkına ve Adıyamanlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kermesin açılışı yapıldı. Demokrasi Parkı'ndaki kermesin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, sergilenen ürünleri gezerek, satışa sunulan eserlerden satın aldı. iki gün açık olacak kermesten elde edilen gelirler, Suriyeli sığınmacılara verilecek.

Demokrasi Parkı'nda 2 gün sürecek olan kermesin açılışına Vali Yardımcıları Mehmet Uğur Arslan, Yunus Emre Altıner, Belediye Başkan Vekili Muhittin Büyük, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Suriyeli kursiyerler ile Adıyamanlı vatandaşlar katıldı

haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.