Suriyelilerin ekmeği Türk Kızılayı'ndan

Suriyelilerin ekmeği Türk Kızılayı'ndan

Suriye'deki birçok fırının çalışamaz hale gelmesi nedeniyle harekete geçen Türk Kızılayı'nın, Yayladağı ilçesinde kurduğu mobil ekmek fırını üretime başladı.

Suriye'deki iç savaş 3 yılı aşkın süredir devam ederken, Türkiye'deki yardım kuruluşları ile hayırseverlerinin Suriye halkına her alanda yardımları sürüyor. Türkiye'deki sığınmacıların yanı sıra sınır ötesinde yaşayan Suriyelilere de yardım ulaştıran Türk Kızılayı, halkın ekmek ihtiyacını karşılamak için mobil fırın kurdu.

Türk Kızılayı Yayladağı ekip başkanı İlhami Dirk, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Müdürlüğü arazisinde faaliyete başlayan fırının, Suriye'den gelen talebin karşılanması için Yayladağı Kaymakamlığı'nın desteğiyle kurulduğunu belirtti.

Fırında 6 personelin çalıştığını ifade eden Dirk, un ihtiyacı hayırseverlerin bağışlarıyla karşılanan fırında günde 250 gramlık 5 bin ekmek üretilmeye başlandığını bildirdi.

Günlük 10 bin ekmek yapılabilecek

Ekmek yapımındaki tüm aşamaların mobil fırında gerçekleştirildiğini anlatan Dirk, "Hamurun hazırlanmasından ekmeğin pişirilmesine kadar tüm aşamalar mobil fırında yapılıyor. Şuan günde 5 bin ekmek üretiyoruz. Suriye'den ayrıca talep gelirse 10 bin ekmek yapacak kapasitemiz var" dedi.

Dirk, ekmeklerin sandıklara konulduktan sonra araçlara yüklendiğini ve daha sonra Suriye halkına ulaştırılmak üzere sınıra gönderildiğini aktardı.

Yoğun bombardıman fırınları kapattırdı

Ekmekleri Suriye halkı adına teslim alan Suriye Türkleri Derneği yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü de yaklaşık 3 yıldır bölge halkının ekmek ihtiyacını, köylerde bulunan fırınlarda çıkarttıkları ekmeklerle karşıladıklarını kaydetti.

Bölgedeki yoğun bombardıman ve yakıt sıkıntısı nedeniyle bazı fırınların çalışamaz hale geldiğini dile getiren Kömürcü, bu nedenle Türk Kızılayı'na talepte bulunduklarını, mobil fırında üretilen 5 bin ekmeğin Lazkiye'nin Cebel el-Ekrad ve Türkmen Dağı bölgesine gönderildiğini söyledi.

Kömürcü, yardımlarından dolayı Türk Kızılayı ve hayırseverlere teşekkür etti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.