Suriyelilerin Ekmeği İstanbullu'lardan

Suriyelilerin Ekmeği İstanbullu'lardan

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca yürütülen "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyası kapsamında Şanlıurfa'ya sığınan Suriyeliler için günde 20 bin Suriye ekmeği çıkartılıyor.

Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu 25 ilçe belediyesinin desteğiyle "Kış soğuktur üşütür İstanbul'un kardeşliği ısıtır" sloganıyla gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde Şanlıurfa'ya ulaştırılan yardımlar, sığınmacılara dağıtılıyor.

Yaklaşık 500 kişinin görev aldığı dağıtımlar sayesinde her gün binlerce sığınmacıya şefkat eli uzanıyor. Kurulan mobil fırın aracılığıyla da Suriyelilerin günlük ekmek ihtiyacı karşılanıyor.

Suriye İnsani Yardım Platformu Başkanı ve kampanyanın dağıtım koordinatörü Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımların dağıtımında hiçbir ayrım yapmadıklarını söyledi. 

Hayırseverlerin, sığınmacıların ihtiyaçlarının giderilmesi için ciddi anlamda katkı sunduğunu ifade eden Gerem, yardımlar sayesinde Suriyelilerin daha rahat bir kış geçirdiğini vurguladı.

Ayrıca sığınmacıların damak tadına uygun ekmek çıkarmaya çalıştıklarını belirten Gerem, şöyle devam etti:

"Kampanya kapsamında kurulan mobil fırınımız var. Bu fırında günde 20 bine yakın Suriye ekmeği çıkartılıyor. Tek tek paketlenen ekmekler, Suriyeli mazlum kardeşlerimizin kapılarına kadar ulaştırılıyor. Kampanyanın yürütülmesine katkı sunanlara teşekkür ediyoruz. Özellikle ekmeklerin çıkartılması ve dağıtılmasına Suriyeli kardeşlerimiz de gönüllü olarak destek veriyor."

Sığınmacılar ise en temel ihtiyaçlarının başında gelen ekmeğin kendi usullerine göre yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.