Suriyelilere Yardımlar Sürüyor

Suriyelilere Yardımlar Sürüyor

Yardımeli Derneğinin yıl içerisinde kentteki yaklaşık 200 bin Suriyeliye insani yardım malzemesi ulaştırdığı belirtildi.

Yardımeli Derneği İl Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'da kendi imkanlarıyla barınan Suriyelilere yardımlarının yıl boyu sürdüğünü söyledi.

Yurt içi ve yurt dışından gelen insani yardım malzemelerini Suriyelilere dağıttıklarını ifade eden Yıkılmaz, "2014 yılı içinde 35 belde, 7 ilçede toplam 200 bin Suriyeliye yurt içi ve yurt dışından gelen insani yardım malzemelerini teslim ettik. Suriyelilere, yaklaşık bir ay yetecek 10 bin gıda paketi, 250 ton un, 100 ton yakacak, 10 bin çocuk bezi, 50 bin yeni, 10 tır dolusu da ikinci el kıyafet desteği yaptık. Bunların yanı sıra Suriyelilere halı, kilim gibi yardımları da ulaştırdık" diye konuştu.

Suriyeli öğrencilere de çeşitli katkılarda bulunduklarını aktaran Yıkılmaz, olayların devam ettiği bölgelere yardım çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade etti.

Yıkılmaz, "Ülkede yaşanan saldırılar ve çatışmalar nedeniyle ölüm ve yaralanmalar oluyor. Tıbbi ihtiyaçların arttığı Suriye'ye derneğimiz sağlık alanında yardım yapmayı sürdürüyor. Son olarak yıl içinde 27 tam donanımlı ambulans ve 1 gezici hastanemizi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderdik" dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.