Suriyelilere tanınan haklar paradan değerli

Suriyelilere tanınan haklar paradan değerli

Birleşmiş Milletler'in 78 TIR insani yardım malzemesini Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderilmesini organize eden BM heyeti, Mardin Valisi Ahmet Cengiz'i ziyaret etti.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölge Sözcüsü Nasr, Türkiye'nin Suriyeliler'e tanıdığı hakların, yaptığı 2 milyar dolarlık harcamanın yanında önemsiz kaldığını söyledi.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölge Sözcüsü Iyad Hasan Nasr, Türkiye'nin, Suriyeliler için yaptığı 2 milyar dolarlık harcamanın, Türkiye'nin kendi vatandaşlarına tanıdığı hakların aynısını Suriyeliler'e tanımasının yanında önemsiz kaldığını belirtti. Birleşmiş Milletler'in 78 TIR insani yardım malzemesini Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderilmesini organize eden Birleşmiş Milletler heyeti, Mardin Valisi Ahmet Cengiz'i ziyaret ederek gösterilen kolaylıktan dolayı teşekkür etti. İyad Nasr, Suriye'ye giden yardım konvoyuna katkı sağlayan Birleşmiş Milletler'in 5 kuruluşu ve BM'nin bölgesel insani yardım koordinatörü Nigel Fisher adına, Türk hükümetinin, bu yardımların sağlanmasından, yardımların Türkiye'den erişimine izin vermesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade etti.

'TÜRKİYE BÜYÜK BİR ROL ÜSTLENİYOR'

Türkiye'nin, Suriye'de olayların başladığından bu yana büyük rol üstlendiğini dile getiren Nasr, şöyle konuştu:

"Bu yardım konvoyu BM'nin Türkiye üzerinden Suriye'ye yaptığı ilk yardım konvoyudur. Türkiye'nin Suriyeliler için yaptığı 2 milyar dolarlık harcama, Türkiye'nin kendi vatandaşlarına tanıdığı hakların aynısını Suriyelilere tanımasının yanında az kalır. Türkiye, Suriyeliler için yaptığını hüsnüniyetle ve karşılıksız yapıyor. BM, Türkiye'nin bu yaptıklarını takdir ediyor. Türkiye'den ve diğer ülkelerden Suriye içindeki insanlara yardımları ulaştırmamız için başka geçiş noktalarını açmasını bekliyoruz."

'SURİYELİLER MARDİN'DEN MEMNUN'

Mardin Valisi Ahmet Cengiz de sivil toplum kuruluşları ve Mardinlilerle Suriyeliler'e yardımcı olmak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Mardin genelinde yaklaşık 60 bin Suriyelinin bulunduğunu belirten Cengiz, "Midyat ve Nusaybin ilçelerimizdeki geçici konaklama merkezlerinde, Suriyeli kardeşlerimizden yaklaşık 7 bin kişiyi misafir etmekteyiz. Tüm ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Geçici konaklama merkezlerini ziyaret ettiğimizde Suriyeli kardeşlerimizi memnun görmekten mutlu oluyoruz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.