Suriyelilere Sadakataşı

Suriyelilere Sadakataşı

Sadakataşı Derneği Suriyeli savaş mağduru çocuklar için başlatılan "Sana İhtiyacım Var Kampanyası" kapsamında yardım çalışmalarına devam ediyor.

Yaşanan can kayıpları yok olan aileler ve yurtlarını terk eden milyonlarca Suriyeli var. Savaşın bilançosu ağır oldu. Hayatını kaybeden yüz binlerce sivil katledilen on binlerce çocuk var. Mülteci durumuna düşen milyonlarca Suriyeli ise hayata tutunabilmek adına kendilerine ulaşacak yardımları bekliyorlar ve aynı zamanda doğup büyüdükleri topraklara yeniden barışın gelmesini için dua ediyorlar.

 Sadakataşı Derneği "Sana İhtiyacım Var Kampanyası" çerçevesinde Almanya Berlin Sultan Ahmed Camii cematinin bağışlamış olduğu yardımları Suriye'ye ulaştırdı. Halep'e bağlı Azez kasabası kırsalındaki Babunnur Mülteci Kampında yapılan dağıtımlara Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal ve Sultan Ahmed Camii İmam Hatibi Ergül Topbaş eşlik etti.

Yardım malzemeleri 500 paket gıda, 500 paket hijyen, 500 paket çocuk gıdası ve 500 yataktan oluşuyor. 90 bin TL tutarındaki bu yardım malzemeleri kampa yeni yerleşen mültecilere dağıtıldı.

Suriyeliler kendi ülkelerinde mülteci olmanın burukluğu içersindeler. Misafirperverliği ile bilinen Suriye halkı kendi yurtlarında misafirlerinden gelen yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor ve yardımları gönderen bağışçılara şükranlarını sunuyorlar.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.