Suriyelilere özel müdürlük

Suriyelilere özel müdürlük

Şanlıurfa Valiliği bünyesinde Suriyeli sığınmacılar için Göç İdaresi Müdürlüğü kuruluyor. Daha önce AFAD'ın sürdürdüğü sığınmacı işlemleri artık valilikte yapılacak.

Suriye'deki iç karışıklıklardan en fazla göç alan illerin başında yer alan Şanlıurfa'ya Suriyeliler için Göç İdaresi Müdürlüğü kurulacak. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, daha önce AFAD denetimi altında bulunan Suriyeliler Koordinasyon Merkezi yerine 30 personelin görev yapacağı, Göç İdaresi Müdürlüğü kuracaklarını söyledi.

30 KİŞİ ÇALIŞACAK

Vali Küçük, Şanlıurfa'da şu ana kadar 3 çadır kent, 1 konteyner kentte toplam 73 bin 413 Suriyeli sığınmacının kaldığı, bunun yanı sıra kayıt dışı Suriyelilerin kentteki sayısının fazla olduğuna dikkat çekti. Küçük, 'Suriye'deki iç savaştan en fazla göç alan illerin başında Şanlıurfa bulunuyor. Valilik olarak Göç İdaresi Müdürlüğü kuruyoruz. Yaklaşık 30 personelle devreye giriyor. Bu göçmenlerimizle daha akılcı ve rasyonelce yazıya dökülecek şekilde ilgileneceğiz. Şu ana kadar hep AFAD eliyle Suriyelilerle çalışıyorduk. Şimdi Göç İdaresi Müdürlüğümüz hizmete girecek, artık kayıtlar, burada yapılacak. Daha iyi olacağını söyleyebilirim ama bu bir sorun ve halen devam etmek olan bir savaş var, bu sorun tamamıyla da ortadan kalkmaz.'

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.