Suriyelilere karşı gizli eller provokasyon yapıyor

Suriyelilere karşı gizli eller provokasyon yapıyor

Gaziantep STK’larından ‘Ensar ve kardeşlik’ açıklaması

Hasan Aksüt’ün haberi:
 
RİSALEHABER-GAZİANTEP
 
Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşları, son günlerde Suriyelilere karşı gösterilen olumsuz tepkiler nedeniyle “ensar ve kardeşlik” başlıklı bir basın açıklaması yaparak misafirlerine sahip çıktı.
 
Suriyeli kardeşlerimizin, savaşın acımasız şartlarından kaçarak ülkelerini, evlerini ve sevdiklerinin bir bölümünü geride bırakarak kardeş bildikleri Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldığının belirtildiği açıklamada, provokasyon yapan “gizli el”e dikkat çekildi:
 
Hepimizin şahit olduğu üzere Gaziantep’te yaklaşık on gündür Suriyeli sığınmacı mazlum kardeşlerimize yönelik gizli bir el ya da eller tarafından büyük bir linç kampanyası başlatılmıştır. Düne kadar hiç bir şey yokken Gaziantep’te bir anda başlayan provokatif linç kampanyası biz Gazianteplileri derinden üzmüştür.
 
Halkımız ve sivil toplum örgütleri 3 yıldan beri savaşın zorluklarını iliklerine kadar hisseden Suriyelilere yardım elini uzatmış ve onların dertleriyle dertlenmeye çalışmıştır. Bu yoldaki çalışmalar devam etmekte ve hassasiyetimiz savaşın bitimine kadar da devam edecektir.
 
Suriyeli kardeşlerimizin, sosyolojik, psikolojik ve ekonomik problemleriyle ülkemize sığındıkları ve beraberinde bazı sorunları da şehrimize taşıdıkları bir gerçektir. Ayrıca her toplumda olduğu gibi sığınmacılar içinde de suça meyilli olanlar da mutlaka vardır. Son günlerde şehrimizde meydana gelen öldürme olayının da emniyetten alınan bilgilere göre nefsi müdafaa olduğu bilinmektedir. Bunların yanında zalim Esed’in emriyle ülkemizi karıştırmaya çalışan ajanların da bulunduğu bir gerçektir.
 
Halkımız arasında bu olayları suistimal eden fırsatçılar da vardır. Bu fırsatçılar ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi çok düşük ücretle çalıştırarak iç huzurumuzu bozmuşlardır. Bir de bu yerli fırsatçıların yanında uluslararası fırsatçılarda “Gezi Olayları”nda yaşandığı gibi Suriyeli kardeşlerimizi bahane ederek ülkemizi zayıflatma çabaları içine girmişlerdir. Sivil toplum kuruluşları olarak bu tür tezgahların farkında olduğumuz bilinmelidir.
 
Elbette bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin ve sorunların giderilmesinde devlet birimleri birinci derecede sorumludur. Tasvip edilmeyen yaşanan olaylarda emniyet birimlerimize ve belediyelere büyük sorumluluklar düşmektedir.  Özellikle yapılan açıklamalara ve olaylar karşısındaki alınan tedbirlerde de daha dikkatli olunması gerekmektedir.
 
Sivil toplum kuruluşları olarak şehrimizde yaşanan bu olayları şiddetle kınıyoruz. Bu olaylar karşısında herkesin duyarlı davranmasını rica ediyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Kimsenin kimseyi cezalandırma yetkisi yoktur. Bir suç işleyen varsa yargı karşısında gereken yapılmalıdır. Yine emniyetten aldığımız bilgilere göre Suriyeli kardeşlerimizin Gaziantep’teki suç işleme oranı vatandaşlarımızdan kat kat daha düşük olduğu belirtilmektedir.
 
Ülkemize muhacir olarak sığınan Suriyeli kardeşlerimiz ve bu fırsatçılar bilsinler ki Türkiye’de ve Gaziantep’te “Kardeşliğin bedel istediğini bilen Ensar ruhunu özümseyen” sivil toplum kuruluşları her zaman mazlumun yanında yer alacağımızı kamuoyuna duyururuz.
 
DESTEK VEREN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
1.Anadolu Gençlik Derneği
2.Anadolu Tevhid Vakfı
3.Ayder
4.Bülbülzade
5.Cihander
6.Erdemliler Cemiyeti
7.Eğitim Bir Sen
8.Ensar Vakfı
9.Faydalı İnsan Federasyonu
10.Gaziantep İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği
11.Haliliye Derneği
12.İlim Yayma Cemiyeti
13.İlimder
14.İlim Hikmet Derneği
15.İHH
16.Kalemder
17.Memur Sen
18.Medeniyet Derneği
19.Milli Gençlik Vakfı
20.Vefader
21.Verenel Derneği
22.Yeni Doğu Derneği

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum