Suriyelilere destek için Saraçhane'ye yürüdüler

Suriyelilere destek için Saraçhane'ye yürüdüler

Suriye'de yaşanan iç savaşın yıl dönümünde Fatih Camisi önünde bir araya gelen grup, Saraçhane Parkı'na yürüdü.

Cami önünde toplanan gruptakiler, "Yaşasın Suriye Direnişimiz" yazılı pankartlar açarak yürüyüşe geçti. Ellerindeki Filistin bayrakları ve çeşitli dövizlerle Fevzipaşa Caddesi'ni takip eden grup üyeleri, "Suriye halkı yalnız değildir" sloganları eşliğinde Saraçhane Parkı'na geldi.

Burada bir süre daha slogan atıp, tekbir getiren grup adına açıklama yapan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Suriye halkının 3 yıldır rejime karşı gösterdiği direnişi anlatarak, "Bütün bu olumsuz koşullara rağmen 3 yıldır dişiyle, tırnağıyla, her şeyiyle bu mücadeleye katılan Suriye halkının ne kadar onurlu ve izzetli olduğunu görmemiz lazım" dedi.

Suriye halkının yanında olduklarını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:
"İlk gün zulme ve dünyaya karşı ayağa kalktıklarında yanlarında yer aldık. Bundan sonra da yanlarında yer almaya devam edeceğiz. Bütün dünyanın sessizliğine rağmen Suriye halkının mücadelesini desteklemek bizim görevimizdir. Bu mücadele ve dayanışma içerisinde olmak Müslümanların sorumluluğudur. Ne mutlu bu onuru taşıyanlara, Suriye halkını yalnız bırakmayanlara."

"Beyhude bir çaba"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Kurulu Başkanı Gülden Sönmez de İslami bir referansla zulme karşı yapılan direnmenin yaşamaktan daha kıymetli olduğunu söyledi.

Zulme karşı onuru için direnenlerin zaferi kazanacaklarını aktaran Sönmez, "Bunu birilerinin anlamasını beklemeniz beyhude bir çaba. Tıpkı Cenevre toplantısından hemen önce gösterilen 55 bin fotoğrafın karşısında dünyanın ayağa kalkmasını beklememiz gibi. Onlar ayağa kalkmayacaklar. Ne zamana kadar biliyor musunuz? Müslümanlar gerçekten hep birlikte ayağa kalkıncaya kadar" diye konuştu.

Sönmez, Türkiye'deki Suriyelilerden de başları dik gezmelerini istedi.
Parktakiler, Grup Yürüyüş konserinin ardından dağıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.