'Suriyelilere Avrupalılar gibi bakmıyoruz'

'Suriyelilere Avrupalılar gibi bakmıyoruz'

MEB Müsteşar Yardımcısı Demirci "Biz Suriyeliler meselesine Avrupalıların baktığı gibi bakamayız. Onlar hayata fayda, menfaat, çıkar, vesika üzerinden bakıyorlar. Biz öyle bakmadık, bakamayız." dedi.

Şanlıurfa'da bir otelde 81 ilden katılımla düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'nın ikinci gününde, "Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Eğitimi" konusu görüşüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye krizinin Türkiye, dünya ve İslam alemi için önemli bir mesele olduğunu söyledi.

Türkiye'de binlerce sığınmacının yıllardır her türlü insani ihtiyacının karşılanmaya çalışıldığını ifade eden Demirci, sığınmacı çocukların eğitimi için de bakanlık olarak yoğun gayret gösterdiklerini anlattı.

Suriyelilerin Türk halkının sınırdaşı, canı ve ciğeri durumunda olduğunu belirten Demirci, "Burası Suriyelilerle bin 500 yıl birlikte yaşadığımız bir coğrafya. Onlarla birçok perspektiften akrabalığımız, kan bağımız var. Biz Suriyeliler meselesine Avrupalıların baktığı gibi bakamayız. Onlar hayata fayda, menfaat, çıkar, vesika üzerinden bakıyorlar. Biz öyle bakmadık, bakamayız." diye konuştu.

Bakanlık olarak Suriyeliler konusunu en mantıklı, en insani şekilde yönetmeleri gerektiğine işaret eden Demirci, özellikle Suriyeli çocukları en güzel şekilde geleceğe hazırlamak için hassasiyetle çalıştıklarını vurguladı.

Suriyelilere eğitim konusunda da sahip çıktıklarını kaydeden Demirci, "Güzel işler yapıyoruz. Eğitim için ulaşılabilecek son çocuğa kadar, bu son çocuğun bizim çocuğumuz olduğu düşüncesiyle, kaygısıyla, iştiyakıyla ulaşmalıyız. Bu çocuklar, geleceğe bizim elimizde, kolumuzda, sınıflarımızda, okullarımızda, eğitimimizle yürümeliler. Biz bir aileyiz. Bu konuda güzel mesafeler kat ettik." dedi.

Vali Güngör Azim Tuna da Şanlıurfa'nın misafirperver olduğunu, yaklaşık 500 bin Suriyeliyi ağırladığını söyledi.

Suriyeli bazı çocukların Türkiye'de doğup büyüdüğünü dile getiren Tuna, "Suriyeli çocukları kendi çocuklarımız gibi özümseyerek bu ülkeye faydalı olmalarını sağlayacağız. Onların da bu konuda bir sorunları bulunmuyor. Bu ülkeyi seviyorlar." ifadelerini kullandı.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.