Suriyelilerden anlamlı kermes

Suriyelilerden anlamlı kermes

Adıyaman'daki çadır kentte kalan Suriyelilerin ürettikleri ürünlerin yer aldığı kermes açıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, bin 200 Suriye linin katıldığı dikiş, nakış ve el  sanatları kursu kapsamında hazırlanan ürünlerin yer aldığı kermesin Demokrasi  Parkı'nda gerçekleştirilen açılışında, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye  sığınan Suriyelilerin travma yaşadığını söyledi.

Suriyelileri bu sorunlardan uzak tutmak için çadır kentte çeşitli kurslar  açtıklarını belirten Demirtaş, "Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle 10 kurs açarak  27 öğretmenimizi görevlendirdik. Üretilen el emeği, göz nuru eserleri bugün  vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Kermes ten elde edilecek gelir Suriyeli  kursiyerlere dağıtılacak" dedi.

Adıyaman lıların Suriyeli mültecilere yüreklerini açtığını ifade eden  Demirtaş, desteklerin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

Suriyeli kursiyerlerden Fatma Ümmü Yasir de kendilerini misafir eden  Adıyamanlılara, Türk halkına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Bu arada bazı Adıyamanlılar da hazırladıkları yemeklerle kermese destek  verdi. Yiyeceklerin satışından elde edilecek gelirin çadır kentte görev yapan  Suriyeli öğretmenlere verileceği bildirildi.

Açılışa, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Alay  Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Vali  Yardımcısı Murat Süzen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Samanyoluhaber