Suriyeliler soğukta yaşam mücadelesi veriyor

Suriyeliler soğukta yaşam mücadelesi veriyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde boş arazilere kurdukları çadırlarda barınan sığınmacıların yaşamı, soğuk ve kar nedeniyle daha da güçleşti.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda barınan Suriyeliler, soğuk hava ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden bir bölümü, ilçedeki boş arazilere kurdukları çadırlarda yaşamını sürdürüyor. Akçakale Kaymakamlığı ve hayırsever vatandaşların yardımıyla hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin yaşamı, soğuk ve kar nedeniyle daha da zorlaştı.

Sığınmacılardan Ahmet Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 ay önce Suriye'nin Rakka kentinden geldiğini, bir süre ailesiyle inşaat halindeki bir binada kaldıklarını anlattı.
 
Ahmet, daha sonra boş bir arazide kurdukları çadırda yaşamaya başladıklarını belirterek "Zorlu kış şartlarında çadırda yaşamak çok zor ancak başka çaremiz yok" dedi. 
 
Şemse Hammut ise savaşın kendilerini perişan ettiğini söyledi.
 
Hayırseverlerin desteğiyle hayata tutunduklarını ifade eden Hammut, "İçinde bulunduğumuz durum çok kötü. Bütün günümüz çadırda geçiyor ve burası şimdi çok soğuk" diye konuştu. 
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.