Suriyeliler şimdi de soğuk hava ile mücadele ediyor

Suriyeliler şimdi de soğuk hava ile mücadele ediyor

Esed'in saldırılarından güvenli bölgelere kaçan Suriyeliler şimdi de soğuk hava ile mücadele ediyor.

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki Azez ilçesinde kurulu çadırlardaki sığınmacıların ve İdlib'in kuzeyindeki Atme Çadır Kenti sakini Suriyelilerin zorlu yaşamı, havaların soğuması ve kar yağışıyla beraber daha da ağırlaştı.

 Esed güçlerinin Halep ve çevresine havadan varil bombasıyla karadan ise füzelerle saldırılar düzenlemesinden dolayı evlerini bırakarak güvenli bölgelere kaçan Suriyeliler şimdi de soğuk hava koşullarıyla mücadele ediyor.
 
Türkiye sınırındaki Halep kentinin Azez ilçesinde yer alan Es-Selame Kampı'ndaki Suriyeli çocuklar, yılın ilk karının keyfini kar topu oynayarak çıkarıyor. Çadır kentteki sakinler çadırların üzerindeki karı temizlerken kimi çocuklarda kar topu oynayarak zafer işareti yapıyor.
 
Çadır kenti sakini Mahluf Şebli, "Karın yağmasıyla çocuklar sevindi, fakat kar yağışı büyükleri de düşündürdü" AA muhabirine konuşan çadır kent sakinlerinden Ebu Cafer ise, "Çok sayıda çadıra su girdi. Bunlar çadır mı? Yoğun kar bir çok çadıra zarar verdi. Burada yakacak ne odun ne de mazot var. Bunların tek müsebbibi Beşşar Esed'tir. Isınma malzemesi sözü verildi. Ama şu ana kadar elimize ulaşan bir şey yok" diyor.
 
Esed güçlerinin saldırılarından dolayı güvenli bölgelere kaçtıklarını dile getiren Ebu Cafer, "Şimdi burada yoğun havalarla mücadele ediyoruz. Çocuklarımızın ayakkabıları yok. Çocukları soğuklardan koruyacak ne bir ceket ne de kazakları var" diye konuşuyor.
 
Çadır kentin sakinlerinden 11 yaşındaki Selma Suri de "Kar yağışı yüzümüzü güldürdü. Kar yağışından çok sayıda çadır yıkıldı. En büyük korkumuzda çadırları çökmesidir" ifadelerine yer verdi.
 
-Atme üşüyor
 
Suriye'de Esed güçlerinin İdlib ve çevresini de ağır silahlarla bombalaması nedeniyle güvenli bölgelere kaçan Suriyelilerin kendi imkanlarıyla yaptıkları Atme çadır kenti havaların soğumasıyla zor günler geçiriyor.
 
Suriye'nin kuzeyini etkisi altına alan kar yağışı Halep ve İdlib bölgesinde en çok çadır kentlerde kalan Suriyeli mültecileri olumsuz etkiledi. Çok sayda çadır sular altında kaldı, onlarca çadırdan yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü.
 
Atme çadır kenti sakinlerinden 14 yaşındaki Mahluf Şebli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye yağan ilk karla sevindiklerini fakat karın çadır kenti olumsuz etkilediğini söylüyor.
 
Soğuk havaların gelmesiyle ısınmak için mazot ve odun bulmakta sıkıntı çektiklerini dile getiren Şebli, kar yağışının çadır kentteki yolları da çamur deryasına dönüştürdüğünü insanların yollarda yürümekte zorluklar çektiğini ifade ediyor.
 
"Karın yağmasıyla çocuklar sevindi, fakat kar yağışı büyükleri de düşündürdü" diyen Şebli, yardım kuruluşlarında Atme çadır kentine gereken yardımların en kısa zamandan yapılmasını istiyor.

TRT haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.