Suriyeliler Lübnan'a sığınıyor

Suriyeliler Lübnan'a sığınıyor

İç savaş nedeniyle her gün yüzlerce Suriyeli Lübnan'a sığınıyor, günde 300 - 400 civarında aile Arsal'a geliyor

Suriye'deki iç savaş nedeniyle her gün yüzlerce kişinin Lübnan'ın sınır ilçesi Arsal'a geçtiği belirtildi.

Lübnan'ın Suriye sınırında insani yardım faaliyetlerinde bulunan Yardım Cemiyetleri Birliği yetkilisi Hasan Rayid, Suriye'de binlerce sivilin savaş ve açlık korkusuyla, Lübnan'a sığındığını belirtti.

Humus’tan kaçarak Yebrud'a gelen 80 bin civarında mültecinin son günlerde Lübnan'a geçmeye çalıştığını aktaran Rayid, günde 300 - 400 civarında ailenin Arsal'a geldiğini ifade etti.

Bölgede mülteciler için çadır kentler kurduklarını aktaran Rayid, son gelen sığınmacılar için yeni yerler oluşturma çabasında olduklarını dile getirdi.

Arsal’a gelen mültecilerden Suriyeli Yasir de Yebrud’a hiç bir insani yardım malzemesinin ulaşmadığını, bölgedeki insanların açlıkla mücadele ettiğini ifade etti.

Kalamun bölgesinden göç eden ve isminin açıklanmasını istemeyen diğer bir mülteci de "Şiddetli top atışlarından sadece üzerimizdeki elbiselerimizle kaçabildik. Bize şu ana kadar bir yardım verilmedi, çadır almak için bekliyoruz" dedi.
Mülteciler yüksek komisyonunun verilerine göre, Lübnan’da kayıtlı 900 binden fazla Suriyeli mülteci bulunuyor. Lübnanlı yetkililer ise bu rakamın 1 milyon 200 bini aştığını ifade ediyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.