Suriyeliler kayıt altına alınacak

Suriyeliler kayıt altına alınacak

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan yaklaşık 20 bin Suriyeli, AFAD tarafından Mobil Koordinasyon Merkezinde kayıt altına alınıyor. Kayıt altına alınan Suriyelilere, Yabancı Tanıtma Belgesi verilecek.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan yaklaşık 20 bin Suriyeli, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından Mobil Koordinasyon Merkezinde kayıt altına alınıyor.
 
Batman Valiliği bahçesinde hizmet veren Mobil Koordinasyon Merkezine randevu ile çağrılan Suriyeli ailelerin, AFAD ile Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından kayıtları yapılıyor.
Kayıt altına alınan kişilere verilecek Yabancı Tanıtım Kartı sayesinde Batman'a yerleşen Suriyelilerin net sayısı belli olacak ve onlara verilen sağlık hizmetleri ve yardımlardaki karışıklıklar da bu sayede bitecek.
 
AFAD Batman İl Müdürü Fevzi Bakır, Batman'a yerleşen Suriyelilerin yaklaşık 20 bin civarında olduğunu, bu sayının bazen arttığını ve bazen de azaldığını belirterek, bundan dolayı net bir sayının olmadığını söyledi.
 
Yeni sistemle alınan kayıtların kesin olacağını bildiren Bakır, "Batman’a getirilen AFAD Koordinasyon tırı sayesinde Suriyelilerin kayıt işlemlerini artık Emniyet Müdürlüğü personeli ile bizim personeller yapıyor. Yapılan kayıt sağlıklı bir kayıt sistemi olacaktır. Bu kayıt sayesinde mükerrer kayıtların önüne de geçilmiş olacak. Kayıt sayesinde Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı da net bir şekilde ortaya çıkacaktır" dedi.
Türkiye'nin 81 ilinde ve yurtdışında bu kartlar sayesinde Suriyelilerin rahat şekilde dolaşabileceklerini vurgulayan Bakır, kartları alan kişilerin 81 ilde istedikleri hastanede tedavi olabileceklerini ve ilaçlarını çok rahat alabileceklerini sözlerine ekledi.
 
Kartları sayesinde daha rahat olacaklarını dile getiren Suriyeli Mustafa Bozan ise uygulamadan memnun olduklarını söyledi.
 
Bozan, "Suriye'den Batman’a geldik. Buradaki insanların hemen hepsi bize adeta hizmetkar oldu. Bizlere yardım ediyorlar, kimlik veriyorlar. Bu yeni kartlar sayesinde artık hastanelere rahat bir şekilde gidebileceğiz. Artık önümüzdeki sıkıntılar kalkacak. Bu uygulamayı getirenlerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.
Kayıtları yapılan Suriyelilerin kartlarının önümüzdeki hafta verileceği öğrenildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.