Suriyeliler kar fırtınasıyla karşı karşıya

Suriyeliler kar fırtınasıyla karşı karşıya

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınanlar, ülkeyi etkisi altına alan kar fırtınası sebebiyle zor günler geçiriyor.

Başkent Beyrut'un güneyindeki Ali Tafiş isimli mülteci kampında Suriyeli sığınmacıların hayata tutunmaya çalıştığı çadırlarda kar fırtınasına karşı direnç, her gün biraz daha azalıyor.

Yağmur sularının yatakları ıslattığı ve odun yakarak soğuğun etkisinin kırılmaya çalışıldığı çadırlarda Suriyeli çocuklar, kendilerini soğuktan koruyacak mont ve bot hayali kuruyor.

AA muhabirine konuşan Muhammed el-Asi, kar fırtınasının içinde bulundukları durumu daha da trajik hale getirdiğini, Lübnan'da bulundukları 3 yıldan bu yana en zor günleri geçirdiklerini belirtti.

Çadırların suyla dolduğunu, yakıt azlığı nedeniyle çocukların hasta olduğunu ifade eden Asi, "İlacımız çok az. Fiyatları da bize göre pahalı. Kızılhaç'tan başka kimse bize yardım etmiyor. Onun yardımları da sınırlı" dedi.
Yaşadıkları trajedinin daha da büyüdüğünü, soğuğun şiddeti yüzünden önceki gece uyuyamadıklarını söyleyen Ummu Muhammed de ilaç yardımlarının azlığından şikayet etti.
Eşiyle dağdan odun toplayıp yaktıklarını belirten Ummu Muhammed, yaşlı gözlerle Suriye krizini ve sığınmacıların yaşadıkları sıkıntıları bitirmeleri için dünyaya çağrıda bulundu.
Ebu Bedve Abbas da ısınmak için yakacak bulamadıklarını, çadırlarını yağmur sularından nasıl koruyacaklarını bilemediklerini ifade etti.
Abbas, yardım kuruluşlarına Lübnan'daki Suriyelilere acil yardım ulaştırma çağrısı yaptı.
Lübnan'ın doğusunda bulunan Beka vadisinde kurulu sığınmacı kamplarından birinde yaşayan 10 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğu, dün ağır kış şartları nedeniyle donarak ölmüştü.
Lübnan'daki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) rakamlarına göre 1 milyonun üzerinde. Lübnan makamları ise bu sayının 1 milyon 700 bine ulaştığını ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.