'Suriyeliler insanlık dışı şartlarla karşı karşıya'

'Suriyeliler insanlık dışı şartlarla karşı karşıya'

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Yunanistan'a gelen Suriyeli sığınmacıların zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

Örgütün On İki Adalar Koordinatörü Kostas Georgakas, basına yaptığı açıklamada, Yunan adalarına gelen binlerce Suriyeli sığınmacının kötü işleyen bir kabul sistemi ve insanlık dışı yaşam şartlarıyla karşılaştığını ifade etti. Suriyeli sığınmacılara ilk geldiklerinde sağlık kontrolü yapılmadığını ve gereken ilginin gösterilmediğini belirten Georgakas, şöyle devam etti:
 
"Daha da önemlisi hasta olanlar göz ardı ediliyor. Son dört ayda kabul sisteminin iyileştirilmesine yönelik gerçek anlamda bir irade görmedik. Göçmenlerin büyük çoğunluğu Afrikalı olmayıp Suriye ve Afganistan'dan gelmesine rağmen, kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı tarafından Ebola kontrolü için bir grup doktor gönderildi. Kalp ya da şeker gibi rahatsızlıkları olan hastalara ise hiçbir bakım yapılmıyor."
 
Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün, sunduğu tedavi hizmetlerinin yanı sıra hastalara kendi imkanlarıyla tıbbi malzeme ve sağlık malzemeleri de sağladığını söyleyen Georgakas, şunları kaydetti:
 
"Yunanistan ve Avrupa Birliği acilen sığınmacıların ve mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmeli ve yeterli tıbbi yardım ve koruma sağlamalı. Yunanistan, etnik köken gözetmeden herkesin temel haklarına saygılı olmalı ve her ülke kendi topraklarına ve sularına gelen göçmenlere iltica hakkı da dahil olmak üzere, onurlu muamele sağlamalı."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.