Suriyeliler için yeni yılda yeni yardım kampanyası

Suriyeliler için yeni yılda yeni yardım kampanyası

Suriyeliler için, AFAD koordinasyonunda Türk Kızılayı, Anadolu Ajansı, Memur-Sen'in de aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşların desteğiyle yeni yardım kampanyası başlatılacak.

Suriyeliler için, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda Türk Kızılayı, Anadolu Ajansı, Memur-Sen'in de aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşların desteğiyle yeni yardım kampanyası başlatılacak.

AFAD Başkanı Fuad Oktay, AFAD Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, Türkiye'nin "açık kapı" politikasına işaret ederek, "Suriyeliler'e sadece evimizi değil yüreğimizi de açtık ve bu aynı samimiyetle devam ediyor" dedi.

Suriye'deki problemlerin üçüncü yılında da devam ettiğine dikkati çeken Oktay, Türkiye'nin Suriyeliler için 2 milyar doların üzerinde harcama yaptığını bildirdi.

Oktay, Suriyeliler için sivil toplum örgütlerince geçen yıl yapılan kampanyayı anımsatarak, bu yıl da sivil toplum kuruluşlarının "Bunu sadece devlete bırakmak doğru değil" düşüncesiyle yeniden bir kampanya başlatma talebinde bulunduklarını ve bu kapsamdaki ilk toplantının Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da katılımıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Sivil olarak yürütülen kampanyada, kamu kurumlarının yalnızca işleri kolaylaştırıcı bir unsur olarak yer alması gerektiğini vurgulayan Oktay, "Çıkan sonuçla gurur duyuyor çok da mutlu oluyoruz, bugüne kadar STK'lar ve kamu kurumları olarak birlikte çalışma kültürümüz pek yoktu. Bu vesileyle birlikte çalışmayı da öğrenmeye başladık" diye konuştu.

Oktay, bugünkü istişare toplantısıyla da yapılacak işlerin zamanlaması, detaylarını belirleyerek bir yol haritası oluşturacaklarını söyledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Suriye için kamu ve sivil toplum el ele

Sivil toplum kuruluşlarının talebi üzerine, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında, Suriyeli mültecilere ve Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik yeni yardım kampanyası için ilk toplantı 31 Aralık'ta gerçekleştirilmişti.

Toplantıya, TİKA Başkanı Serdar Çam, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü uzmanı Mustafa Ateşçi, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri Necati Alsancak, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre Yurdakul, Türkiye Gönüllüler Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Yerlikaya da katılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.