Suriyeliler hurma satışını patlattılar!

Suriyeliler hurma satışını patlattılar!

Suriyelilerin yoğunlukta olduğu Gaziantep’te Ramazan ayında hurma satışları tavan yaptı.

Gaziantep’te Ramazan ayında hurma satışı rekor kırdı. Hurmanın kilosu 5 TL’den 120 TL’ye kadar çıkabiliyor. Kentte hurma satışındaki en önemli etken ise Suriyelilerin kültürü.

"En çok satılan ürünlerimizin başında hurma geliyor" diyen esnaf Hanifi Tüylüce, bu sene fiyatların biraz daha yüksek olduğunu söyledi. Meyveden dolayı da hurma fiyatlarının yükseldiğini söyleyen Hanifi Tüylüce, Suriyelilerin gelimesiyle beraber hurma satışlarının yükseldiğini belirterek, ”Fiyatlar da biraz yüksek, 5 TL’den başlar 100 lira, 120 liraya kadar hurma çeşitlerimiz var. 5 lira, 7 lira, 10 lira, 35 liraya kadar hurma çeşitleri var yani hurma çeşitleri böyle. Yani cinsine göre değişir. Gaziantep’te en çok Ramazan ayında hurma satılır” ifadelerini kullandı.

“HURMAYI ÇOK TÜKETİYORLAR”

“Ama diğer zamanlarda burada Suriyeliler olduğundan dolayı, bu taze dediğimiz kutulu şeklinde olan İran hurması tercih ediliyor” diyen esnaf Tüylüce, şöyle konuştu:

“Çünkü hurma onların kültüründe var. Onlar hurmayı çok yiyor. Gaziantep’te öyle bir kültür yok. İşte o da, yeni yeni hurma kültürü Suriyelilerden Anteplilere geçiyor. Hem hurma sağlığa iyidir. Özellikle Ramazan ayında olduğumuz için hurma daha fazla tüketilmelidir. Çünkü hurmanın faydaları saymakla bitmez.”

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum