Suriyeliler bizim misafirimiz

Suriyeliler bizim misafirimiz

Gaziantep'te bir ev sahibinin Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesiyle başlayan gerginliklere karşı STK'lardan sağduyu çağrısı geldi

Gaziantep'te bir ev sahibinin Suriyeli kiracı tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine, kentte yaşanan gerginliklere karşı sağduyu çağrısında bulunuldu. Bir olay üzerinden bütün Suriyelilerin mültecileri zan altında bırakılmaması gerektiğini belirten Anadolu Tevhid Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgin, 'Olayları kışkırtmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacaktır. Ortada suç varsa gereken yapılacaktır. Bize yakışan misafire sahip çıkmaktır' şeklinde konuştu.
 
MİSAFİRPERVERLİĞE DEVAM
 
Bülbülzade Vakfı Suriye Yardım Koordinatörü Mahmut Kaçmazer ise yaşananları 'talihsizlik' olarak değerlendirdi. Kaçmazer, 'Bir kişinin yaptığı yanlış topyekun değerlendirilmemeli. Bize yakışan misafire sahip çıkmaktır' dedi.
 
ALLAH İÇİN OYUNA GELMEYİN
 
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de, Gaziantep'te son günlerde artan Suriyelilerle ilgili gerginlik konusunda vatandaşlara 'sağduyu' çağrısında bulundu. Şahin, 'Allah için oyuna gelmeyin. Kardeşlik sabır ve tahammül demektir' diye konuştu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise 'Gaziantep'in bunun üstesinden geleceğine inanıyorum' dedi.
 
SÜKUNETE İHTİYAÇ VAR
 
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de, 'Sağduyuya, sükunete ihtiyacımız var' derken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da, Gaziantep halkının ilk günden beri Suriyelileri bir kardeş olarak bağrına bastığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise, 'Bu provoke edilen bir olaydır. Sağduyulu davranmalıyız' dedi.
 
Gaziantep'teki gerginliğin ardından kentteki bazı Suriyeliler, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki çadır kente sevk edildi. Otobüse binmek istemeyen bazı kadın ve çocukların gözyaşı döktüğü görüldü.
 
Provokasyon şüphesi
 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayi kenti olan Gaziantep'te kampların dışında 20 binden fazla Suriyeli mülteci yaşıyor. Bu zamana kadar herhangi bir toplumsal olayın yaşanmadığı Gaziantep'te bir mültecinin ev sahibini öldürmesinin ardından olaylar çıktı. Olayların giderek büyümesi ve çocukların dahi sokağa çekilmek istenmesi ise provokayon ihtimalini akıllara getirdi. Yaşanan olaylarla gerginliği tırmandırmak, Gazianteplilerin Suriyelileri 'istemediği' algısının oluşturulmak istendiği ifade ediliyor. Olayların Esed rejimine yakın istihbarat teşkilatlarının provokasyon girişimi çalışmaları neticesinde büyütüldüğü belirtiliyor.
 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.