Suriyeli yetimler eğitime başladı

Suriyeli yetimler eğitime başladı

Kilis’te, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Suriye Birlik ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde 10 konteynerden oluşturulan yetimler okulunda Suriyeli çocuklar eğitime başladı.

Suriye müfredatına uygun derslerin yanı sıra Türkçe eğitimi de verilen okulda 165 çocuk eğitim alıyor. Teneffüste oyun parkında vakit geçiren çocukların kırtasiye ihtiyaçlarının yanı sıra temel ihtiyaçları da dernek ve İHH tarafından karşılanıyor.
 
Konteynerden oluşan okulda eğitim gören çocuklara her gün 09.00-12.00 saatleri arasında biri Türk, 14’ü Suriyeli olmak üzere 15 öğretmen tarafından eğitim veriliyor.
 
Suriye Birlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve okul müdürü Dr. Mustafa Hamitoğlu yaptığı açıklamada, eğitim gören Suriyeli çocukların hepsinin yetim olduğunu söyledi. Okulun açılmasında destek veren Kilis Valisi Süleyman Tapsız’a teşekkür eden Hamitoğlu, “Eğitim verdiğimiz çocukları camilerden, sokaklardan topladık’’ dedi.
 
Okula kayıtlı 200 öğrenciden 165’inin eğitime devam ettiğini dile getiren Hamitoğlu, şöyle konuştu: “Bir gün haberlerde Suriye’de 4 bin kişinin ailesi olmadan yurt dışına gittiğini, bu kişileri kötü grupların çıkar amaçlı kullandıklarını öğrendim. Amacımız ilk önce yetim ve kimsesiz olan çocuklara eğitim vermek. Buradaki öğrenciler geçen yıl herhangi bir okula gidemeyen çocuklardan oluşuyor.”
 
Türkiye’deki eğitim-öğretim yılıyla beraber yeni bir döneme başlayacaklarını dile getiren Hamitoğlu, “Bu çocukların hepsi yetim. Özellikle savaşta babasını kaybetmiş çocuklar. Öğrencilerin ayrıca gıda başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Onları evlerinden servis aracıyla alıp eğitimin ardından geri bırakıyoruz” diye konuştu.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.