Suriyeli yardıma muhtaçlar için 2,4 milyar dolar toplandı

Suriyeli yardıma muhtaçlar için 2,4 milyar dolar toplandı

Kuveyt’te düzenlenen 2. Uluslararası Suriye Donörler Konferansı’ndan Suriye için 2 milyar 400 milyon dolar toplandı. Suriye’ye yardım için 500 milyon dolar bağışlayan Kuveyt, katılımcı ülkeler arasında en fazla parayı veren ülke oldu.

Kuveyt’te düzenlenen uluslararası konferansın kapanış konuşmasını Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun yaptı. Ban, Kuveyt’i ev sahipliğinden dolayı kutladı.

Suriyeli yardıma muhtaçlar için 2 milyar 400 milyon dolar toplanabildiğini ifade eden Ban, Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarını temin eden çevre ülkelerin yüklerinin hafifletilmesinin önemine işaret etti.

Ban, taahhüt edilen yardımların 2014 yılı içerisinde ödenmesini umut ettiğini ifade etti.

Toplantıda, ev sahibi ülke Kuveyt 500, ABD 380, İngiltere 164, Japonya 120, Norveç 75, Suudi Arabistan ve Katar 60'ar, İsveç 35, Almanya 30, Danimarka 18, İrlanda 16,3, Irak 13 milyon dolar, Finlandiya 7 ve Lüksemburg 5 milyon euro bağış yapacağını bildirdi.

Geçen yıl yine Kuveyt’in öncülüğünde gerçekleştirilen Suriye Donörler Konferans’nda 1,5 milyar bağış toplanmıştı. Bu yıl Suriye halkı için 6,5 milyar toplanması amaçlanırken 2 milyar 400 milyon dolar toplanabildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.