Suriyeli Türkmenlerin yardım çığlığı

Suriyeli Türkmenlerin yardım çığlığı

Suriye’nin Halep ilçesine bağlı Azez'in köylerinde yaşayan ve IŞİD’in saldırıları sonucu köylerinden kaçmak zorunda kalan Türkmenler korku ve açlık içerisinde Türkiye'den uzanacak yardım elini bekliyor.

Suriye’nin Azez ilçesinde Işid ile Özgür Suriye arasında yaşanan çatışmalardan kaçan Türkmenler 50 derece sıcaklıkta hem korku hem de açlık ile mücadele ediyorlar. Türkiye’nin son yaşanan gelişmelerle birlikte sınırdan geçişleri durdurması nedeniyle kadın,çocuk ve yaşlılardan oluşan Suriyeli Türkmen grup Türkiye sınırına yakın bir noktada bekliyor.Günlerdir sıcak ve açlıkla pençeleşen Türkmenler kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Yiyecek yemekleri içecek suları kalmadığını belirten Muhammed isimli yaşlı bir Türkmen “ Bizim köyümüz yıkıldı burada kaldık ağaçların altında yaşıyoruz.Yardım istiyoruz bize kimse yardım etmiyor. Bizi köyümüzden Işidçiler çıkardı harabe oldu dönemiyoruz.Evlerimizi yıktılar. Toz burası ağaçların altında güneşin altında bekliyoruz. Halimiz yok çadırımız yok yardım eden kimse yok. Türkiye’den yardım istiyoruz. Çadırımız yok,yemeğimiz yok,suyumuz yok.

 
IŞİD Türkmen köylerini yerle bir etti IŞİD Türkmen köylerini yerle bir etti03 Ağustos 2015 15:50 Suriye’nin Azez kentinde bulunan Türkmen köyleri, IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle yerle bir oldu.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.