Suriyeli sivillerin yarasını Yeryüzü Doktorları sarıyor

Suriyeli sivillerin yarasını Yeryüzü Doktorları sarıyor

İç savaşın başladığı ilk günlerden itibaren, yardıma ihtiyacı olan Suriyeli sivillerin yanında olan Yeryüzü Doktorları birçok projeyi hayata geçirdi.

Gıda yardımının yanı sıra sağlık alanında da Suriyelilere yardım ulaştıran Yeryüzü Doktorları, ambulans desteği de sağladı.

Yeryüzü Doktorları, Suriye'de devam eden iç savaşın mağduru olan siviller ile ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yanında olmayı sürdürüyor. Savaş mağduru Suriyeli siviller için sağlıktan gıda yardımına, sünnet hizmetinden tıbbi malzeme, ilaç ve ambulans desteğine kadar her konuda yardımda bulunmaya çalışan Yeryüzü Doktorları, Suriyelilerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Karabacak, yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaş nedeniyle 6,5 milyon kişinin mülteci konumuna düştüğünü söyledi. Çatışmalarda yaralananların sayısının ise tam olarak bilinemediğini ifade eden Karabacak, şunları kaydetti: "Suriye'de her gün, onlarca insan sağlık hizmeti almak için ülkelerindeki az sayıdaki ayakta kalabilen kurumlara bile başvuramıyor. Ateşli silahlarla yaralanmış yüzlerce Suriyeli, tedavi edilmekten yoksun bir şekilde kurtarılmayı bekliyor. Yeryüzü Doktorları olayların başlamasıyla Lübnan'a iltica edenlerin yardımına koşarak çalışmalarına başladı. Krizin etkilerinin Türkiye sınırında da kendini göstermesiyle Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bir sağlık istasyonu, Suriye içinde de bir eczane kurduk."

SURİYELİ ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Ülkelerindeki savaş ortamından kaçıp Türkiye'deki çadır kentler ile kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde hayatlarına devam eden Suriyeli ailelerin erkek çocuklarını sünnet şölenleriyle motive etmeye çalıştıklarını belirten Karabacak, "Suriyeli mülteci çocukların sünneti bizden, kirveliği sizden" kampanyası kapsamında Halkalı, Osmaniye ve Yayladağı'nda 217 Suriyeli çocuk için sünnet şöleni düzenlediklerini, ayrıca 500 çocuğa da psikolojik destek verdiklerini aktardı. Karabacak, gönüllü doktor ve sağlık çalışanlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını, gönüllüler arasında eski Filistin Sağlık Bakanı Basim Naim'in de yer aldığını bildirdi.

SURİYE İÇİN HAYAT KURTARAN KAMPANYALAR

Suriye'de zaman kaybı olmadan yardım faaliyetlerinin aksamadan sürmesi gerektiğinin altını çizen Karabacak, şöyle devam etti: "Yeryüzü Doktorları olarak ülke çapında 20'nin üzerinde sivil toplum kuruluşunun destek verdiği 'Sana İhtiyacım Var', İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB) çatısı altında gerçekleştirilen 'Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye', yaralıların tedavileri için '1 Çanta 1 Hayat', ateşli silahlarla yaralanan ve cerrahi ekipman yetersizliğinden dolayı zamanında müdahale edilemeyen yaralılar için ise 'Cerrahi Çanta Projesi' gerçekleştirdik" diye konuştu. Muhammed Karabacak, bugüne kadar 28 milyon lira değerinde sağlık hizmeti sunan Yeryüzü Doktorları'nın, bölgeye yönelik ilaç ve tıbbi malzeme desteğini karşılamak için bağış kampanyalarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.