Suriyeli sığınmacıların kış çilesi

Suriyeli sığınmacıların kış çilesi

İlçede kendi imkanlarıyla kiraladıkları ev, ambar veya çadırlarda kalan Suriyeliler, soğuk hava ve zor koşullara rağmen hayata tutunmaya çalışıyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle can güvenliklerini sağlayabilmek için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli sığınmacılar, havaların soğumasıyla zor günler geçiriyor.

Suriye'nin İdlib kentinden gelen Fatma Hamet (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla zorlandıklarını söyledi.

Canlarını kurtardıkları için mutlu olduklarını anlatan Hamet, "Bir yıldır buradayız. 10 kişilik ailemle tek göz evde kalıyorum. Küçük çocuklarım havaların soğumasından oldukça etkileniyor. Bizim tek istediğimiz, ısınma ve yakacak sorunlarımızın çözülmesidir" diye konuştu.

Kendilerine evlerini açan Türk halkına teşekkür eden Hamet, hayırsever insanlardan destek beklediklerini aktardı.

İlçede 10 nüfuslu ailesiyle tek odalı evde kalan Şoşa Casim (42) ise geceleri soğuk nedeniyle sıkıntı yaşadıkları belirterek şunları söyledi:

"Suriye'nin Hama kentinden, çatışma ve can korkusuyla Reyhanlı'ya 3 ay önce geldik. Biz, büyükler etkilenmiyoruz fakat yaşları küçük çocuklar çok üşüyor. Bize yardım edilmesini ümit ediyoruz. Suriye'de evlerimiz yıkıldı. Gidecek başka yerimiz olmadığı için bize kapılarını açan Türkiye'ye sığındık."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.