Suriyeli sığınmacılar manyetik kimlik

Suriyeli sığınmacılar manyetik kimlik

Ürdün'de sığınmacılara yönelik "göz tanıma sistemi" ile "manyetik kimlik kartı" uygulamasının kullanımına başlanacak.

Sistemlerin yürürlüğe girmesi için 138 güvenlik merkezine gerekli teçhizatın dağıtıldı. Ülkeye girişlerin denetlemesi için ordu birliklerine de göz tanıma sistemi kurulacağını belirtti.

Ürdün'de yılbaşından itibaren sığınmacılara yönelik "göz tanıma sistemi" ile "manyetik kimlik kartı" uygulamasının kullanımına başlanacağı ifade edildi.

Ürdün İçişleri Bakanı Hüseyin el-Mecali, yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik gerekçesiyle ülkedeki Suriyeli sığınmacıların kayıt altına alınması, takibi ve ikamet bilgilerinin tespiti için 15 Ocak'tan itibaren göz tanıma sistemi ile kayıtlarının yapılacağı ve manyetik kimlik kartı kullanımına başlanacağını kaydetti. 
Söz konusu sistemlerin yürürlüğe girmesi için 138 güvenlik merkezine gerekli teçhizatın dağıtıldığını kaydeden Mecali, ülkeye girişlerin denetlemesi için ordu birliklerine de göz tanıma sistemi kurulacağını belirtti.  
Suriyeli sığınmacıların işlediği adli olayların sayısındaki artışa dikkati çeken Mecali, "2013'te 3 bin 288 adli olaya karışan Suriyeli sığınmacılar, bu sene kasım ayının sonuna kadar 3 bin 900 vakaya karıştı. Bu sayı 2012'de bin 800'dü" ifadelerini kullandı. 

Mecali, suç işleme oranının artışının, ülkedeki Suriyeli sığınmacıların nüfuslarının artışıyla ilişkili olduğunu vurguladı. 

Ürdün, Suriye'deki iç savaşın devam etmesiyle ülkesindeki sığınmacıların kalıcı olması endişesini yaşıyor. Ülkedeki kayıtlı sığınmacı sayısının bu yıl sonu 800 bini aşmasını bekleniyor.
Ürdün, uluslararası kamuoyuna sığınmacıların yol açtığı ekonomik yükü paylaşma çağrısı yapıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.