Suriyeli Recep Tayyip Erdoğan ülkesinden uzakta büyüyor

Suriyeli Recep Tayyip Erdoğan ülkesinden uzakta büyüyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli Abdulmecid ailesi, 2.5 yaşındaki oğulları Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkelerinden uzakta büyütmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Suriye'nin İdlib kentinden can güvenlikleri için yaklaşık 3 yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Abdulmecid ailesi, Türkiye'de dünyaya gelen ve Recep Tayyip Erdoğan adını verdikleri çocuklarını ülkelerinden uzakta büyütmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Baba Hasan Hac Abdulmecit (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki olaylar nedeniyle kaçmak zorunda kaldıklarını ve 3 yıl önce Türkiye'ye sığındıklarını, günübirlik işlerde çalışarak geçimlerini sağladıklarını belirtti.

"Türkiye yardım elini uzattı"

Kendilerine kucak açan Türkiye'de 2,5 yıl önce bebek sahibi olduklarını ifade eden baba Abdulmecit, "Bizler Suriye'de sıkıntılar çekerken Türkiye yardım elini uzattı. Bizim gibi binlerce Suriyeli kardeşimiz Türkiye'ye sığındı. Bunu yapan başka ülke olmadı. Bu yüzden çocuğumuza bize kucak açan Türkiye'ye minnettarlığımızı belirtmek için çok sevdiğimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın adını verdik. Tek üzüntümüz oğlumun ülkesinden uzakta büyümesi." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.