Suriyeli öksüzlerden Soma’ya Kur'an'lı destek

Suriyeli öksüzlerden Soma’ya Kur'an'lı destek

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki yetimhanede barınan Suriyeli öksüz çocuklar, Soma’da hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Ülkelerindeki iç savaşta anne ve babalarını kaybeden Suriyeli çocuklar için hayırseverlerin desteğiyle kurulan yetimhanede, Soma'daki maden faciası nedeniyle anma programı düzenlendi. Yaşamını yitiren madenciler için Kur'an-ı Kerim okuyan çocuklar, dua etti.

Suriye’nin İdlib kentinde anne ve babasını kaybettikten sonra hiç tanımadığı Suriyeli bir aile tarafından Reyhanlı'daki yetimhaneye getirilen Ali Hirşen (13), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli öksüzler olarak Soma’da şehit olanların çocuklarını en iyi kendilerinin anlayacağını belirtti.

Hirşen, "Buraya gelirken geride bıraktığımız anne ve babalarımızın acılarını her zaman içimizde yaşıyoruz. Soma’da yaşanan kaza sonrasında çok üzgünüz, yaşamını yitirenlerin çocuklarına sevgiler gönderiyoruz. Kalbimiz ve yüreğimiz onlarla beraber. Elimizden onlar için dua etmekten başka bir şey gelmiyor" diye konuştu.

Yetimhanedeki en küçüğü 4, en büyüğü 13 yaşında olan 12 çocuk, hayatını kaybeden madenciler ve yakınları için dua etti. Bazı çocuklar Kur'an-ı Kerim okudu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.