Suriyeli öğretmenler Türkiye'de gelecekten umutlu

Suriyeli öğretmenler Türkiye'de gelecekten umutlu

Ülkelerindeki savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de, çeşitli kentlerde yaşayan öğretmenler, savaşın acılarını bir tarafa bırakıp umutla Suriyeli çocukları geleceğe hazırlıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de, acılarını bir tarafı bırakıp küçük sığınmacıları geleceğe hazırlayan Suriyeli öğretmenler, hayallerini kendilerine kucak açan topraklarda gerçekleştiriyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) verilerine göre, yaklaşık 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye'de, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Mardin ve Malatya'daki 24 çadır ve konteyner kentte 256 bin 871 Suriyeli barınıyor.

Aileleriyle Türkiye'ye sığınan yaklaşık 479 bin Suriyeli öğrenci de Türk öğretmenlerin yanı sıra 13 bin civarında Suriyeli öğretmen tarafından geleceğe hazırlanıyor.

"Güvenli liman" olarak gördükleri Türkiye'de en iyi şartlarda ağırlanan Suriyeli öğretmenler, savaşın en küçük tanığı çocukların eğitimine de ayrı bir önem veriyor. Acılarını bir tarafı bırakıp çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için Türkiye'nin sunduğu her türlü imkandan faydalanan öğretmenler, savaşın çocuklarını Suriye'de geleceğin inşası için eğitiyor.

 

Kahramanmaraş'taki konteyner kent okulunda İngilizce öğretmenliği yapan Safa Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaştan dost ülke Türkiye'ye sığınarak, çocukları burada eğitmeye başladıklarını söyledi.

Büyük ülke Türkiye'nin şefkati altında eğitim hayatına devam etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Muhammed, Suriye'de savaş yüzünden okulların da büyük zarar gördüğünü, o yüzden eğitimin kalmadığını belirtti.

Türkiye'nin kendilerine yeni okullar açtığını ifade eden Muhammed, şunları kaydetti:

"Türkiye bize kucak açtı, yeni okullar açtı. Hiçbir eksiğimiz yok. Her şeyimiz tamam. Allah'a şükür ilkokul, ortaokul, lise ve hatta üniversite bile temin ettiler. Buraya gelen çocuklarımız okullarına devam ediyor. Biz ve öğrencilerimiz hayallerimizi Türkiye’de gerçekleştiriyoruz. Türkiye de elinden geleni Suriyeli öğrenciler için yaptı. Ortaokul öğrencilerini eğitiyorum. İnşallah eksiksiz eğitim veriyorumdur. Onları geleceğe hazırlıyorum. Her türlü konuda eğitmeye çalışıyorum."

"Türkiye'de mutluyuz, gelecekten de umutluyuz"

Matematik öğretmeni Yusuf Neccar da Türkiye'ye kendilerine sundukları eğitim desteği dolayısıyla teşekkür etti.

Türkiye'nin öğretmen ve öğrenciler konusunda kendileri için elinden geleni yaptığını aktaran Neccar, "Biz bildiğiniz gibi savaştan geldik. Emin bir yere geldik. Çok şükür çocuklarımız okullarına devam ediyor. Tabii bu okul devam ederse bu öğrencilerin hepsinin bir hedefi var. Öğrencilerimiz belki öğretmen, avukat, mühendis ve doktor olacak. Türkiye'de mutluyuz, gelecekten de umutluyuz. İnşallah bu öğrenciler Suriye'ye döndüklerinde yeni Suriye'yi kuracaklar. Gelecekten umudumuz bu öğrenciler." diye konuştu.

Neccar, eğittikleri öğrencilerin Suriye'ye özgürlük ve demokrasi getireceğine inandığını vurguladı.

 

"Hem anne ve hem de arkadaşlarıyım"

Arapça öğretmeni Nısrin Şahrur da savaştan kaçan Suriyeli kardeşlerine sahip çıkan, onlara okul açan ve öğretmenlere sahip çıkan Türkiye'ye minnettarlığını iletti.

Temennilerinin, en kısa sürede Suriye'ye dönmek olduğunu vurgulayan Şahrur, "İnşallah öğrencilerimden biri çok büyük bir seviyeye gelir. Öğrencilerimden birinin Suriye'de cumhurbaşkanı ve bakan olmasını çok istiyorum. Ben burada sadece bir öğretmen değilim aynı zamanda bir anne ve eğiticiyim. Ben hem öğretmenleri, hem anne ve hem de arkadaşlarıyım. Hem bilgilerimi paylaşırım hem de şefkatimi gösteririm." dedi.

A

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.