Suriyeli öğretmen protez bacağına kavuşuyor

Suriyeli öğretmen protez bacağına kavuşuyor

Suriye'nin İdlib kentinde öğretmenlik yaptığı okulun bombalanması sonucu iki bacağını da kaybeden Suriyeli öğretmen Elvan'a protez takılması için İHH, AID ve Kuveyt Beyt-ül Zekat Kurumu harekete geçti.

Suriye'nin İdlib kentinde, rejim uçaklarından atılan bombaların okula isabet etmesi sonucu iki bacağını kaybeden 25 yaşındaki öğretmen Nağan Elvan, sığındığı Türkiye'de protez bacak hayaline kavuşuyor.

İlkokul öğretmeni Elvan, 6 ay önce görev yaptığı okulun rejim uçaklarının saldırısına uğraması sonucu iki bacağını kaybetti. Protez bacak takılması umuduyla Hatay'a yerleşen ve Anadolu Ajansının haberini yaptığı Elvan'a birçok vakıf ve yardım kurumu sahip çıktı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ve Kuveyt Beyt-ül Zekat Kurumu Elvan'ın protezine kavuşması için harekete geçti.

Ortez-protez merkezine getirilen Elvan'ın ilk muayenesi yapıldı ve bacak ölçüleri alındı.

Nağan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberin yayınlandığı günden itibaren çok sayıda telefon aldıklarını belirterek, ''Türk halkına minnettarız. Bizi yalnız bırakmadılar. Protez bacağıma kavuşacağım için çok mutluyum. Bana destek veren herkese çok teşekkür ederim. Bu mutluluğumun tarifi yok, en kısa zamanda tekrar yürüyebilecek olduğum için sabırsızlanıyorum.'' diye konuştu.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Medya Sorumlusu Selim Tosun ise Anadolu Ajansının haberi üzerine ailenin durumundan haberdar olup, kendilerine ulaştıklarını aktardı.

Elvan için İHH, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ve Kuveyt Beyt-ül Zekat Kurumu olarak devreye girdiklerini anımsatan Tosun, ''Kardeşimize protez takılması için işlemler başladı. Kısa sürede inşallah eski günlerindeki gibi ayağa tek başına kalkabilecek. Ailenin her türlü yanında olacağız.'' diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.