Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı

Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı

Suriye savaşından kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyelilerin çocukları, karne sevinci yaşadı. Gaziantep'in Olcay Külah Ortaöğretim Okulu'nda eğitim ve öğretim gören Suriyeli çocuklar, karne sevinci yaşadı.

Ülkelerinde yaşanan savaş sonrası Gaziantep'e sığınan Suriyelilerin çocukları eğitim ve öğretim gördükleri okullarından karnelerini aldı. Karnelerini alarak büyük bir sevinç yaşayan çocuklar, karne aldıkları için mutluluklarını dile getirdi.

Ülkelerinde yaşanan zor şartlardan kaçan savaşın masum yüzlü çocukların yüzü, aldıkları karne ile güldü. Öğretmenleri Muhammed Abazoğlu'nun ellerinden aldıkları karne ile yüzleri gülen öğrenciler, ülkelerinde yaşanan savaşın bir an önce son bulmasını istedi. Suriyeli öğrenciler karnelerini aldıktan sonra karnelerini havaya kaldırarak, İHA muhabirine poz verdi.Olcay Kütük Ortaöğretim Okulu'nda eğitim ve öğretim gören öğrencilerin öğretmeni Muhammed Abazoğlu, 'Burada Arapça öğretmeniyim. Öğrencilere bir yılın sonunda karnelerini verdik. Öğrencilerimiz karne sevinci yaşıyor. Karnelerini aldıklarından dolayı heyecanlılar. Bu okulda 8'inci sınıfa kadar ders veriyoruz. Bu okul Gaziantep'te bulunan Suriyeli okullardan bir tanesi. Burada 600'e yakın öğrenciye çeşitli dersler vererek eğitim ve öğretimlerini sağlıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum' ifadelerinde bulundu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.