Suriyeli öğrencilerin ders kitaplarını akademisyenler hazırlayacak

Suriyeli öğrencilerin ders kitaplarını akademisyenler hazırlayacak

MEB ile GAÜN arasında "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi" kapsamında okutulacak ders kitaplarının hazırlanması için protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi" kapsamında okutulacak ders kitaplarının hazırlanması için protokol imzalandı.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, akademisyenlerin koordinasyonunda çeşitli üniversiteler ile Suriyeli öğretim üyelerinden oluşturulacak yaklaşık 100 kişilik ekip, Suriyeli minikler için ders kitapları hazırlayacak.

MEB Müsteşar Yardımcısı Eren Demirci, kayıp bir nesli, kayıp bir kuşağı telafi edebilmek hususunda Suriyeli çocukların eğitime hazır bir şekilde entegre olmasını hedeflediklerini belirtti.

Üniversitelerle iş birliğinin önemine dikkati çeken Demirci, "Gaziantep Üniversitesi ile ihtiyaç duyduğumuz soyut materyali, yani belirlediğimiz müfredatta kullanacağımız ders kitaplarının üretilmesi için bu protokolü imzalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde 6-18 yaşlarında 850 bin civarında okul çağında Suriyeli çocuk bulunduğunu aktaran Demirci, şunları kaydetti:

"Bu yıl Suriyeli çocuklara tüm okullar açıldı. Şu anda okullarımızda 200 bin civarında Suriyeli çocuğu kendi çocuklarımızla aynı iklimde, aynı sınıflarda, 300 bini de özel eğitim merkezlerinde olmak üzere 500 bin Suriyeli çocuğa eğitim veriyoruz. Gelecek sene itibarıyla bu rakamı 200-250 bin artırarak 700-750 bine ulaşmak istiyoruz. Ayrıca, çeşitli üniversitelerimizde 19 binin üzerinde Suriyeli gencimiz de yüksek öğrenim alıyor. Hedefimiz en kısa zamanda 850 bin Suriyeli çocuğun tamamına ulaşmak."

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de iç savaş sonrası Gaziantep’e yerleşen yüksek öğrenim çağındaki gençlere üniversite olarak kucak açtıklarını hatırlattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.