Suriyeli öğrenciler için Türkçe kursu açıldı

Suriyeli öğrenciler için Türkçe kursu açıldı

Gaziantep'te Türkiye'nin müfredatına uyum sağlayamayan Suriyeli öğrenciler için Türkçe kursları açıldı.

Türk akranlarıyla aynı sıraları paylaşan Suriyeli öğrencilerden Türkçe bilmedikleri için entegre olamayanlar için Gaziantep'teki okullarda dil kursları açıldı.

Münifpaşa Orta Okulunda açılan dil kursuna katılan Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımına bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının tüm illerde başlatmış olduğu Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında il genelinde kursların açıldığını söyledi.

Bu kurslardan hem Türk öğrencilerin hem de Suriyelilerin yararlandığını ifade eden Mete, "Bugün de Şehitkamil ilçemizde Münifpaşa Ortaokulunda açılan Türkçe dil kursuna katılan Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımı yaptık. Haftaya yetişkinlere yönelik başlatılan Türkçe kursuyla ilgili de startı vermiş olduk. Çok ciddi ve yoğun bir talep var. Suriyeliler Türkçeyi öğrenmeye çok hevesliler. Çok kısa sürede bu konudaki becerilerini geliştireceklerine eminiz." diye konuştu.

Kursun amacının Suriyeli öğrencilerin normal müfredatta hızlı bir şekilde adaptasyonlarını sağlamak olduğunu kaydeden Mete, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaten öğrencilerimiz zeki çocuklar, gayretli ve istekliler. Herhangi bir uyum sorunu yaşamayacaklardır. Şu an tek problemleri dil görünüyor. Açtığımız bu kurslar sayesinde bugün ilimizde 2 binden fazla öğrencimiz dil öğrenecek. Gazianteplilerin ev sahipliği çok güzel. Eğitim öğretimle ilgili çok ciddi destekler alıyoruz. Gaziantep Valiliği başta olmak üzere belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşları, gerçekten çok ciddi destek sağlıyorlar. Bu desteklerin de geri dönüşünü alıyoruz. Suriyeli ailelerin Türkiye'ye olan şükran duygularını belirten ifadelerinden bunu anlıyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.