Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası

Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası mülteci durumuna düşen ve Türkiye'nin değişik yerlerinde bulunan Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı.

Van'da kampanyayla ilgili çalışmaları yürütecek olan AGD Yönetim Kurulu Üyesi Hayrullah Kuşman, Anadolu Gençlik Derneği hizmet binasında basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan Kuşman, Suriye'de "Arap Baharı" denilen ve mart 2011'de başlayan sürecin ardından gösterilerin yerini bitmek bilmeyen bir kaos ve çatışma ortamına bıraktığını söyledi.
Dördüncü yılını doldurmak üzere olan çatışmalarda 2011 itibariyle 22 milyon nüfusu olan Suriyelilerin yarısının zorunlu göçe maruz kaldığını ifade eden Kuşman, şöyle konuştu:
"Evini, yerini, yaşadığı şehri terk etme zorunda kalan Suriyelilerin yüzde 75'i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Suriyelilerin büyük çoğunluğu yine Suriye içerisinde yer değiştirirken, yaklaşık 3 milyon Suriyeli komşu ülkelere sığındı. Yaşanan çatışmalar nedeni ile zorunlu olarak ülkemize sığınan yaklaşık 2 milyon Suriyeli bulunmaktadır. Resmi açıklamalara göre 10 ilimizde yer alan 23 kampta 6 Ocak 2015 itibariyle 228 bin 433 Suriyeli bulunuyor. Yine resmi açıklamalara göre Kobani'den ya da diğer adıyla Ayn el Arab'dan gelen 194 bin 290 mülteci var. Herhangi bir kampta yer almayan yaklaşık 1,5 milyon mülteci başlarının çaresine bakmak durumunda. Çatışma ortamından kaçan Suriyeli mülteciler, bir an evvel ülkelerinde barışın tesis edilmesini ve geri dönmeyi beklerken, dördüncü yılı dolmak üzere olan çatışmalar bitmek bilmiyor. Bu durum Suriyeli mültecilerin içinde bulundukları şartları giderek zorlaştırıyor."
Suriyeli mültecilerin ekonomik, sosyolojik ve psikolojik sorunlarının her geçen gün daha da arttığını belirten Kuşman, özellikle çocukların yaşadığı travmanın kaygı verici boyutlarda olduğunu ifade etti.
Yardımlara rağmen Suriyeli mültecilerin, özellikle çocukların ve kadınların durumunun endişe verici olduğunu kaydeden Kuşman, Suriyeli mültecilerin kış koşullarında en azından hayatta kalmalarını kolaylaştıracak acil yardımlara ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.
Kuşman, şunları ifade etti:
"Dernek olarak tüm Türkiye'deki şubelerimiz ve temsilciliklerimiz vasıtasıyla Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 31 Ocak -28 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği yardım kampanyasının yaygın ve etkili bir çalışma olması için seferber olacağız. Suriyeli mültecilerin battaniye, giyecek, gıda, biberon, mama, çocuk bezi, ilaç, temizlik malzemeleri, ısıtıcılara ihtiyaç duyuyor. Duyarlılık sahibi herkesi ay boyunca sürecek kampanyaya desteğe davet ediyoruz. Yardımlar renk, dil, ırk ve inanç ayırt etmeksizin ihtiyaç sahibi olan her Suriyeliye en güzel şekilde ulaştırılacaktır."
Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.