Suriyeli mülteciler için 400 milyon dolar bağış

Suriyeli mülteciler için 400 milyon dolar bağış

Uluslararası sivil toplum kuruluşları, Suriye'de evlerini terk etmek zorunda kalan ve komşu ülkelere sığınan mülteciler için 400 milyon dolar bağış sözü verdi.

Suriye'deki katliamlardan kaçan insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası toplum yine devreye girdi. Uluslararası İslami Vakfı tarafından yarın düzenlenecek ve 86 ülkeden temsilcinin katılacağı konferansta Suriye'deki insanlık dramı yeniden masaya yatırılacak.

Uluslararası İslami Vakfı tarafından Kuveyt'te bu yıl ikincisi düzenlenen toplantıda yapılan bağış, hangi ülkenin ne kadar bağışta bulunacağını bildirmesinden bir gün önce gerçekleşti.

Organizatörler, toplanan bağışın yardıma muhtaç Suriye halkına bir an önce ulaştırılmasının önemli olduğunun altını çizdi. Toplantıda yapılan bağışın 142 milyon dolarlık tutarı Kuveytli yardım kuruluşlarınca yapılırken, 80 milyon doları İngiltere İslam Vakfı, 35 milyon doları Birleşik Arap Emirlikleri Kızılhaç kurumu, 15 milyon doları ise Katar Yardım Vakfı tarafından yapıldı.

Kuveyt'te geçen yıl ilki gerçekleştirilen konferansa Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun da katılmış, Suriye'de her türlü işkence, katliam ve cinsel saldırıları içeren korkunç bir şiddet döngüsünün yaşandığını vurgulayan Ban, Esed Rejimi'nin artık saldırılarına son vermesini istemişti. Ayrıca, Suriye'ye yardım için gerçekleşen geçen yılki toplantıda sığınmacılara 1,5 milyar yardım toplanmıştı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.