Suriyeli Mülteci çocuklar için önemli adım

Suriyeli Mülteci çocuklar için önemli adım

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli Mülteci çocuklar için rehabilitasyon ve eğitim merkezi açıldı.

Suriyeli çocukları okulla, öğretmenle, okul sıralarıyla, kalemle, kitapla tanıştırmak için kolları sıvayan Yardımeli, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli Mülteci çocuklar yapılan rehabilitasyon ve eğitim merkezi açıldı.

Açılışa Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, Yardımeli Derneği Ankara Şubesi Başkanı Dr. Mehmet Sılay, Yardımeli Derneği Hatay Şubesi Sorumlusu Eyüp Yıkılmaz başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

SURİYELİ MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

Açılışta konuşan Sadullah Ergin, tarihin en kirli savaşlarından birinin yaşandığı Suriye'de zulmün haddi aştığını ifade ederek: “Türkiye olarak Suriyeli mazlum halkın baştan beri yanındayız. Son bir kaç gündür yayınlanan görüntülerle insanlığın bittiği, vicdanın, insafın kaybolduğu bir coğrafya haline gelmiş durumda Suriye. Sağır vicdanlar, kör gözler, işitmeyen kulaklar bu zulmün olmadığı anlamına gelmiyor.

Bu zulmün muhatapları, ıstıraplar ve işkenceler içerisinde hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Bu şartlar altında can emniyeti olmadığı için çoluk çocuğuyla komşu ülkelere sığınan Suriyelilere, imkânlar ölçüsünde katkılar sunulmakta, yardımlar yapılmakta. Türkiye bu anlamda gerek kamplarda kalanlara gerek kamp dışındakilere yardım elini uzatmaya devam edecektir” diye konuştu.
 Açılışta konuşan Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman: “Bizler Yardımeli Derneği olarak bu savaşın başından bu yana mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, inşallah bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu iç savaşın en büyük mağdurları, mazlumları bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılardır.

Hem Suriye'nin içlerinde hem de Suriye'nin dışında muhacir olan Suriyeli öğrenciler tamamen iç savaş dolayısıyla eğitim kurumlarından uzak kalmışlardır. Suriye'de ilköğretimden üniversiteye kadar tüm eğitim kurumları yaklaşık 3 senedir iptal edilmiş durumda, çocuklar eğitim-öğretimden mahrum kalmış durumdadırlar.
Yaşanan bu iç savaşın ne kadar süreceğinin belirsizliği nedeniyle her şeyden önce bir nesil kaybedilmektedir. Bu neslin kurtarılması için Sivil Toplum Kuruluşlarının meseleye ivedilikle el atması gerekliliktir.

Suriye'deki kaybolmaya yüz tutmuş bu nesillere, zaman kaybetmeden el atılmalı, gerekli eğitim-öğretim imkânları sağlanmalıdır. Bu hepimizin üzerine düşen tarihî bir sorumluluktur” dedi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.