Suriyeli muhalifler Gaziantep'te

Suriyeli muhalifler Gaziantep'te

Suriyeli muhalifler, Halep ve ilçelerinde görev yapacak yerel yöneticilerin seçimi öncesinde Gaziantep'te bir araya geldi.

Yerel Yönetim Meclisi'nin oluşturulması için Suriye'den gelen 250'ye yakın temsilci, yarın yapılacak seçim öncesi Dedeman Otel'de kayıt işlemlerini yaptırdı. Daha sonra Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib, Suriye Ulusal Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Nezir Hekim, Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu'nun Türkmen üyeleri Ziyad Hasan ve Hüseyin Abdullah ile Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdulcabbar el-Ukeydi'nin de katıldığı toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Muaz el-Hatib, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

         Suriye halkının bundan sonra kendi kararlarını uygulayacağını ifade eden el-Hatib, yarın yapılacak seçimin demokrasi anlamında ilk tecrübeleri olacağını ifade etti. Muaz el-Hatib, millete hizmet amacında olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'nun millete hizmet etmediği taktirde ise feshedilebileceğini aktardı.

         Suriye'deki halk ayaklanmasının uluslararası güçler tarafından baskı altına alınmaya çalışıldığını dile getiren el-Hatib, Esed rejiminin sona yaklaştığını bildiği için Türkiye, Ürdün ve Irak sınırında kargaşa çıkarmaya çalıştığını savundu.

         El-Hatib, yeni ve güçlü bir Suriye kurma amacında olduklarını sözlerine ekledi.

         Suriye Ulusal Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Nezir Hekim de verilen sözlere rağmen Suriye halkına 3 ayda sadece 28 milyon dolarlık yardım yapıldığını belirtti.

         Hekim, yarın yapılacak seçimin başarılı sonuçlanması halinde, uygulamanın diğer illerde de tekrarlanacağını ifade etti.

Zaman