Suriye'li mazlumlar için yardımlar sürüyor

Suriye'li mazlumlar için yardımlar sürüyor

Düzenlenen kampanyalarda toplanan yardım yüklü tırlar, Suriye'ye doğru yola çıktı.

Karabük'te düzenlenen kampanyada toplanan 125 ton un yüklü 5 tır ile Erzincan'da 40 sivil toplum kuruluşunun iş birliğinde toplanan 15 tır Suriye'ye doğru yola çıktı.
 
Karabük Mazlumlarla Dayanışma Platformu Başkanı Mustafa Cünük, Yenişehir Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bir ay önce başlattıkları kampanyada topladıkları yardımları göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
 
Suriye'de zulüm gören, aç bırakılan ve yok edilen insanların çağrılarına bir nebze olsun karşılık vermek için bir araya geldiklerini vurgulayan Cünük, "Gördük ki kentimizde bu düşünceyle dolu birçok arkadaşımız varmış. Buradan dualar ile kardeşlerimiz ve komşularımız Suriyelilere 5 tır dolusu un gönderiyoruz" diye konuştu.
 
Cünük, diğer temel ihtiyaçları içeren yardımlarla ilgili bir tırın daha yola çıkacağını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Açlığın ideolojisi ve dini olmaz. İnsanlar açlıktan ölürken, ideoloji ve mensup olduğunuz dinin önemi kalmaz. Açların üzerinden herhangi bir nedene dayalı çatışma söz konusu olamaz. Orada ölenler ve öldürülenler kardeşlerimizdir. Yardım tırlarında 2 bin 500 un çuvalı var. Yaklaşık 125 ton un gönderiyoruz."
 
Konuşmanın ardından yardım tırları, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.
 
Erzincan'dan Suriye'ye 15 tır
 
Erzincan'da 40 sivil toplum kuruluşunun iş birliğinde Suriyeliler için toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği 15 tır, Hatay ve Kilis'teki sınır kapılarına gitmek üzere hareket etti.
 
Kentte 40 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu (ESTOYAD) tarafından "Erzincan'dan Suriye'ye İnsanlık Taşıyoruz" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan unlu gıdalar, bakliyat ve benzeri yiyecekler ile battaniye ve giysilerden oluşan yardım malzemeleri, 15 tıra yüklendi.
 
Tırlar, İl Müftüsü Galip Akın'ın eski terminalde okuduğu duanın ardından Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki sınır kapılarında gitmek üzere yola çıktı. Yardım malzemelerinin, Kilis ve Reyhanlı'daki sınır kapılarında görevlilere teslim edileceği belirtildi.
 
Anaokulu öğrencilerinden anlamlı yardım
 
ESTOYAD Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Akpınar, yaptığı açıklamada, "Bugün öğrencisinden öğretmenine, cami cemaatinden din görevlilerine, fakirinden zenginine, gencinden yaşlısına, işçisinden işverenine, kadınından erkeğine, kısacası 7'den 70'e tüm Erzincan halkının seferber olduğu 'Suriye'ye Yardım Kampanyası'nda toplanan yardımları hep birlikte uğurluyoruz. Henüz en büyüğü 5 yaşında olan anaokulu öğrencilerimizin minik elleriyle kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını sevgi dolu kocaman yürekleriyle Suriye'de çocukluklarını yaşayamayan perişan haldeki kardeşleri için bağışlamaları hepimizin gözlerini yaşarttı" diye konuştu.
 
Gönderilen yardımların 750-800 bin TL tutarında olduğunu kaydeden Akpınar, "Biz, maddi yönünden de öte bu yardım vesilesiyle Suriye ile Erzincan arasında manevi bir köprü kurulduğuna inanıyoruz. Allah'tan, Suriye'yi tez zamanda selamete, barışa ve huzura kavuşturmasını niyaz ediyoruz" dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.